Kutya sétálhat maga a faluban?
Kedves második, csak gratulálni tudok hozzá, remélem jól megbüntetnek majd, és fizethetsz!
Az csak egy dolog hogy nem bántanak senkit,de lehet hogy valaki fél tőle.Ha kisebb kutya lenne, akkor talán.. De két boxert? Nagy az Isten állatkertje.
A kérdezőnek pedig annyi hogy keljél fel, mert talán azért van kutyád hogy foglalkozz vele... Ha pedig végképp nem megy, csak akkor engedd ki ha kisebb fajtáról van szó.
Ne haragudj,de nagyon felelőtlen vagy.Eddig nem történt baj,baleset,ám ez nem garancia arra,hoy nem is lesz.
Minden anyagi és egyéb kárért a kutya "gazdája" (nekem az ilyen nem gazda,azért tettem idézőjelbe)a felelős.Lehet,hogy nem sok az autó,de egy is elég lehet a tragédiához.
Nem egyszer történt súlyos,legutóbb két alálos áldozattal járó baleset azért,mert szabadon lévő kutya kiszaladt az autó elé,a vezető félrerántotta a kormányt,és megvolt a baj.Ha ne adja Isten a kutyád miatt történik ilyen,börtönbe is kerülhetsz(ha kiskorú vagy,akkor a szüleid).
Arról nem beszélve,hogy az ilyen kontrollálatlanul elengedtt kutyák bizoy szaporodnak is,mit tesztek a kölykökkel?Ha kan a kutyád,ugyanúgy felelős vagy a kölykök megszületéséért.
Ha lusta vagy kimenni,minek egyáltalán kutya?
Én is remélem hogy ez csak provokáció.. Ha a kutyád kimegy a sok zöld területre még le is lőhetik a vadászok, ha vannak arra! De akkor se lehet csak úgy kiengedni..
1. Bármikor összeverekedhet más kutyákkal még ha ő nem is harcias, de őt simán letámadhatják..
2. Elütheti egy autó amiben nem csak ő sérülhet meg!
3. Az olyan embernek akit annyira se érdekli a kutyája h csak úgy kiengedni "szaladgálni" nem való kutya!!! Mert felelőtlen vagy!
Egy kisgyerek is megijedhet tőle például.
Egyébként én a kutyámat is jobban félteném annál, hogy egyedül kiengedjem, de másokra is gondolni kell!
eddig én is azt hittem, hogy szelídek a kutyáim, és visszajönnek, de három hete balul sült el az eset. a kutyám lábát elkapta egy másik kutya, eltörte a lábujját. mármeggyógyult, de mostmár nem engedem ki egyiket sem sehova. pórázzal megyek mindenhova velük. eddig is, de volt hogy ha például sepregettek, a kutyák kimentek a fák környékére a kapuval szemben. eddig semmi baj nem volt.
de most lett.
Vigyázz magadra és a kutyádra. pórázon vigyed
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!