Milyen árban mozog egy törzskönyves Svájci juhászkutya?
Minden kutya fajtiszta, szóval nem nehéz törzskönyv nélkülit találni (a menhely, sintértelep tele van velük).
A FAJTAtisztához pedig jár a törzskönyv, nem opció, hogy kell-e vagy nem. Ha nem kell, elteszed a fiókba és csókolom. De akkor is a gazdinál lesz, mert sose lehet tudni, mikor fog kelleni.
Jó lenne azért, ha már valaki idejön osztani az eszet, előtte ő is szerezne magának (vagy legalább csak tudná mi a különbség a faj és a fajta között).
"én nagyon jól tudom, mivel elég nagy tenyészetünk volt a családban"
Ezzel nem igazán vágnék fel, hogy tudatlanul gyártottátok a kutyákat.
"némelyik fajtiszta törzskönyv nélküli kutya"
Továbbra is fogalomzavarban vagy a faj és a fajtát illetően.
"meglehetne csináltatni az enyémeknek is a könyvet, de akkor a kölyköknek nagyobb lesz a ára"
Ha annyira "nagy tenyésztők" lennétek, akkor tudnátok, hogy a törzskönyv ára 5 ezer forint, ha nem kevesebb (régen 4500 forint volt). Nem ettől drága a fajtatiszta kutya.
"és ritka az olyan emer aki törzskönyves kutyát akar venni mégnagyobb áron, és akkor még nehezebb eledni őket, mert nemkell senkinek mivel túl drága"
Ugye te sem gondoltad komolyan, hogy majd az az 5 ezer forint fog eltántorítani egy komoly érdeklődőt?
"én nem okoskodok csak leírtam azt amit tudok, és amihez értek"
Igazad van, nem okoskodsz, hanem szimplán hülyeségeket beszélsz. Nagyon messze vagy még te attól, hogy ezt "értsd", szóval amíg magad sem vagy tisztában bizonyos dolgokkal, szerintem maradj csendben, mert csak magadat hozod kellemetlen helyzetbe.
Kedves 7. válaszadó!
Ha valóban tenyésztők lennétek nem írnál olyat hogy fajtiszta :)
Kedves kérdező!
Mivel ritka fajta, szerintem olyan 180-200 ezerrel számolhatsz, de a legbiztosabb, ha tenyésztővel beszélsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!