Munkavonalú ausztrál juhászkutya van Magyarországon?
Ha igen hol?
Munka vonalú aussie és munkavonalú border collie között mi a különbség? :)
A Vitality kennelben most születtek kimondottan munkára ajánlott kölykök, szerintem nézz kerül, ja ez aussiera vonatkozott. Az ottani kölykök apjáról rendszeresen frissített blogot is írnak.
A többi kérdésedben nem tudok segíteni.
A hozzáértés hiánya kedves válaszolók....elszomorító h emellett megy az észosztás.
Nem, nem az a kutya munkavonalú amelyik hiperaktív...omg. Az a kutya munkavonalú, amelyiknek a vonalában a szelekció kizárólag a munkaképesség alapján történt. Nem számított se geometriai pontosságú szögellés, se stop, se szőrhossz, semmi...csak a munkában mutatott teljesítmény, a drive és a veleszületett ösztön.
És, de, az aussienál is megkülönböztetünk munkavonalat. Nem olyan elterjedt mint a bordernél, de van. Magyarországon én egyről olyan munka aussie-ról konkrétan tudok, akit kifejezetten ilyen céllal vettek Németországból, de nem tenyésztenek vele.
Ő innen van: [link]
Ezen kívül még német munka aussie kennelek:
www.muddy-field-aussies.de/
Valamint egy holland: [link]
Egyébiránt Skyron kennelben is van egy munkásabbnak kinéző aussie - csak vele nem tenyésztenek:
Jah és lehet show kutya is hiperaktív - attól még nem lesz munkavonalú kutya.
És emellett egy jó munkavonalú kutya meg nem pörög ész nélkül, ergo nem hiperaktív. Egy jó munkavonalból származó kutya, el tudja különíteni a munkát és a "nem munkát", pihenést. nekem munkabordereim vannak, lakásban és negyed annyi gond nincs velük, mint amit néha hallok panaszkodni egy-egy hiperaktív(abb) show kutyára. Az meg más kérdés, h a hiperaktív showkutyák egy részének sok esetben negyed annyi munkakedve sincs mint egy normális munkakutyának :D (tisztelet a kivételnek)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!