Aussie (ausztrál Juhászkutya) vagy belga juhász ( tervueren vagy groenendael)?
Figyelt kérdés
E 3 kutyafajta között vacilálok.Dog dancing,Obedience,agilis,kiállítás lenne a cél. Ti melyik fajtát ajánlanátok és miért?2014. febr. 4. 14:45
1/7 A kérdező kommentje:
* agility
2014. febr. 4. 14:47
2/7 anonim válasza:
A felsoroltakra inkább aussiet. Alapból meg a három közül tervut vennék.
3/7 anonim válasza:
Csak a belga.:)) Két belgám van egy tervu és egy gröni, előbbi már 14 éves azóta szerelmes vagyok a fajtába. Amint lesz lehetőségem bővítem a csapatot egy munkavonalú feketével.:) Az aussie nem annyira jó agilityre, mert az itthoni állomány inkább medvére hasonlít szerintem, mint kutyára, de ez egyéni szocproblem.:D Viszont ha a belga mellett döntesz és itthonról veszel, akkor mindenképp nézd meg a szülőket, hogy mennyire tudnak/ akarnak/ szeretnek dolgozni!!
4/7 anonim válasza:
Ha nem versenyszerűen, akkor mehet az aussie, bár dog dancingben, frizbiben is ügyesek.
5/7 alice_L válasza:
Aussie.
Sok oldalu, munkaszereto fajta, konnyen tanithato. Hatranya hogy ha egy tulsagosan eros terelo osztonure bukkansz,akkor az a hiperaktivitas hataran levoproblémakat tud neked produkalni. De jo eséllyel tudsz kiegyensulyozott egyedet kifogni.
A belgaknal mar rég elvalt a munka vonal és a kiallitasi vonal, ez utobbi sikhulye félos egyedekbol all, lotto nyero mazlid van ha kivételre bukkansz. A mukavonalra tenyésztettek pedig kicsit sem hidegfejuek, keményen kell fogni oket mert iszonyu gyorsan felforrnak, pl ha megindul arra az utasitasra hogy "harap" akkor némelyiknek mindegy mit, akar sajat gazdajat is.
6/7 anonim válasza:
én tervueren párti vagyok, imádom őket:) a mi picikénk innen van: [link] most 14 éves múlt...okosak, engedelmesek, gazdicentrikusak, könnyen tanulnak, vidámak, imádnak mozogni, a szőrük megfelelő kefélés mellett nem igényel különösebb odafigyelést és meseszép:) Nálunk családi kutyus, annak kiváló. A gyerekeket, családot imádja:) Egyszerűen főnyeremény:)
7/7 anonim válasza:
Én gondolkozás nélkül az Aussie választanám!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!