Mikor lesz végre szoba tiszta?
Figyelt kérdés
Találtunk egy Yorki kutyát,kb. 1,5 hónapja van nálunk.1év körüli és még mindig nem szoba tiszta.Mikor lesz végre az?Miért szokott remegni?Normális,hogy csipásodik a szeme?2010. jan. 4. 13:28
1/13 anonim válasza:
Hogy probáljátok a szobatisztaságra nevelni? dokinál voltatok vele? mi van az eredeti gazdival? yorkiek szoktak remegni:( félelmükbe, vagy mert ideggyengék, vagy fáznak...
2/13 anonim válasza:
Az eredeti gazdit próbáltátok megkeresni? Van chipje a kutyusnak?
Lehet valaki nagyon várja haza...
3/13 anonim válasza:
Nem tudom,hogy mikor megtaláltátok voltatok-e vele orvosnál.Ha nem,akkor kellene.A remegés némelyik fajtára jellemző,mint például a chihuahua-ra is.De remeghet azért is,mert fél.Nem lehet tudni,hogy milyen élete volt addig,míg rá nem találtatok.Amúgy a doki azért is jó,mert ha van a kutyusban chip,akkor kiderül ki az eredeti gazdija.Lehet,hogy nagyon keresik... Míg nem szokja meg az új környezetét és nem bízik bennetek teljesen,addig szerintem nem lesz szobatiszta.Ételt mindig egy időben adjatok neki,ha evett,akkor vigyétek ki.Vagy ha látjátok,hogy pisilni,illetve kakilni készül,akkor gyorsan futás kifelé.Ha kint végzi el a dolgát,akkor jöhet egy jutalomfalat... Így majd összekapcsolja,hogy ha kint pisil,kakil,akkor az neki jó,mert jön a jutalom... Lehet,hogy kicsit hosszadalmas lesz,de be szokott válni:)kitartás:) és doki...
4/13 anonim válasza:
Nekem volt egsy dalmatám, sajnos soha nem vált teljesen szobatisztává, néha-néha megtörtént a balaeset, hiába volt pontosan kihordva. előtte törpepincsem volt, 3-4 hónapos korára lett szoba tiszta. Most kokkerem van, az is szoba tiszta. Mindhárom kutyus egyformán volt nevelve, a dalmatával mégis gondok voltak mindig. ez talán függ a kutya természetétől is. Bár kölyök kutyát könnyebb szobatisztaságra szoktatni mint az egy vagy más fél éveset. Remegéssel nem tudok mit kezdeni. A csipásodást meg úgy oldom meg, hogy egyszerűen kitörülöm a kutyusom szemét papírzsebkendővel. Az állatorvosom szerint ez lehet a portól is, és ő tanácsolta, hogy csak tartsam tisztán a kutya szemnét, nem nagy gond.
5/13 anonim válasza:
Mindenképp vidd orvoshoz.Lehet nála idegrendszeri probléma is.A szemére az orvos tud majd valamit javasolni.De hát mindenképpen vinni kellene mert azt sem tudhatod milyen oltásokon van túl,vagy nincs is túl rajtuk...A szemét kamillás teával(langyossal)finoman törölgesd meg.De előbb orvos!
6/13 A kérdező kommentje:
Van egy foxim,ő is 2 hós korára már szobatiszta volt.Nem vittem még orvoshoz,5 hós kisfiammal vagyok itthon aztán úgy nehéz lenne...
Nem kerestem a gazdáját.Egy menhelyen szóltam,hogy találtam egy kutyát.Felrakták az oldalukra,de nem került elő a gazdija így megtartottam.De nem is baj,mert mindig is ilyen kutyát szerettem volna csak hát egy kicsit drága mulatság.1 éves szóval az első oltásai megvannak.
2010. jan. 4. 19:34
7/13 A kérdező kommentje:
Úgy próbálom a szobatisztaságra nevelni,mint a másikat.Ha látom,rászólok.Ha meg megtörtént már akkor oda viszem,megszagoltatom vele és egy picit rácsapok az orrára.(nem kell félre érteni nem agyon verem,meg rugdosom a kutyámat!!!!
)
2010. jan. 4. 19:35
8/13 A kérdező kommentje:
Tetoválás nincs a fülében.Chippje sincs.
2010. jan. 4. 19:36
9/13 anonim válasza:
nekem az a meglátásom, hogy ez az orrát beledugdosom, meg hasonlók sehova nem vezet... lehet, komoly problémái vannak, vidd el orvoshoz...
10/13 A kérdező kommentje:
A foximnál és elötte a spánielemnél be vált.
2010. jan. 4. 19:52
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!