Te hogy bünteted a kutyád? Elvered vagy csak kiabálsz vele?
Attól függ, mit csinál.
Ha csak bunkózik, vagy pofátlan, akkor rászólok. Ha nem hagyja abba, leordítom a haját.
Ha valami elképesztő hülyeséget csinál valamelyik, akkor meg repül a kavicsos flakon.
ma 21:34
Nem, nem rángatják egymást a farkasok a falkában a tarkójuknál fogva.. Ha valamelyik nem megfelelően cselekszik, kap olyan harapást, szorítást a nyakára, és a többi érzékenyebb testrészére, hogy jó ideig megjegyzi magának, mit nem tehet meg.
Általában rákiabálok, vagy rámorgok.
Ha nagyon durva dolgot csinál, akkor leviszem a földre.
Büntetések sorrendje, a hiba mértékétől függően:
- csúnya nézés, feljcsóválás , ha pl olyanra készül, amit nem szabad neki
- határozott nem
- póráz korrekció
- hangos rászólás
- hangos rászólás + póráz korrekció
Ha nagyon nagyon nagyon pofátlan akkor jön a földrevágás.
Nálam a hangos rászólás, kis szemmel verés, rágyaloglás nem büntinek számít, csak figyelmeztetésnek :)
A bünti ritkán van, de hangsúlyos.
Például. Kutyám imád a Duna parton úszás, játék, gyakorlás után játékot rágcsálva fetrengeni. Főleg, ha mással beszélgetek, mással foglalkozom. Ilyenkor sokszor csak a második-harmadik erélyesebb hívásra reagál.
Kb. 2 hete ismét eljátszotta. Szóltam, hogy jöjjön és hozza a labdáját. Semmi. Szóltam határozottan, semmi. Harmadikra kieresztettem a hangom, csak nézett. Elindultam felé, már tudta, hogy gáz van, nem mozdult. Fojtóját felhúztam a gigájára, kiemeltem a földről és a hátsó két lábán vonszoltam odáig, ahonnan hívtam. Ott levágtam, szidás, kis pofon, arcba bámulás, stb. Hátráltam, hívtam, jött. Simi. Szóltam halkan, hogy hozza a labdáját. Visszaszaladt a lasztiért oda, ahonnan elvonszoltam, megdicsértem, ezzel szent volt a béke, játszottunk egy nagyot. Azóta max emelt hangra azonnal ott terem.
Ehhez az kell, hogy az ember TÉNYLEG gondolja komolyan a dolgot...én ott felkaptam a vizet, de mégse estem túlzásba.
A kutyának világos üzenet, utána korrigálással-jutalmazással. És mindenki boldog :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!