A lányom ki akar dobni 850 eurót egy kutyára. Mit csináljak vele?
Hiába pontoztátok le az előttem szólónak teljesen igaza van, egy normál kölyök ár 1000-1200 euro, ritkább fajtáknál persze ez még lehet ennél még sokkal több. Sőt vannak olyan fajták ahol milliós tétel egy kiskutya!
Amúgy meg ültesd le a lányod, és sorold el neki, hogy mi mindennel jár egy saját kutya tartása, ha nem beszélünk az anyagiakról akkor is ott van a felelősség egy másik élőlény iránt. És egy kutya mellett nem csinálunk akármit, nem lehet napokra eltűnni, meg ha beteg vagy akkor is igen is foglalkozni kell vele. Stb....
Amúgy ennyit a magyarok kutyás moráljáról, kaptam is a lepontozást.
Amíg expresszen, olx-en és ehhez hasonló oldalakon lehet kapni valami standardtől rettentő távol álló, mégis fajtatisztának meghirdetett jószágot 15.ezer forinttól, addig felejtsük is el, hogy a társadalom gyomra beveszi az akár 300-500.000 forintos vagy akár afölötti kutyákat.
A minőséget igenis meg kell fizetni, és inkább le se írom, mennyiért vettem a kiállítási kutyámat. Top tenyésztők körében szinte potom kölyökárnak számít, míg sajnos a "szürke hétköznapokban" ez a pénz egy egész éves fizetésnek felel meg itthon. Ja, a kutyám import, mielőtt azt az álmot ringatnánk, hogy a magyar kutyások unásig vannak pénzzel....hát nem! Ja, külföldön (nyugati országok) top tenyésztők, egy esetleg láthatóan tenyésztésre/kiállításra alkalmatlan, de hobbikutyának 100%-ig tökéletes egyedet 1000Euroért, ivartalanítva, törzskönyvvel adnak el. És igen, megveszik, mert máshol a kutyával kapcsolatos felfogások merőben mások, mint itthon. (belátom, más a bérezési rendszer, a körülmények, a társadalmi normák,és a többi)
Na mindegy, én még mindig azt mondom, hogy amit a szüleim mondtak nekem, (azt hiszem a 6.-ik komment volt az enyém) az nagyon is célra vezető tud lenni.
A te házadban él a lányod, egyelőre te mondasz A-t vagy B-t ::)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!