HOgyan tudnám a kutyámat a kutyaoljába szoktatni?
Nekem is volt ilyen problémám.Szerintem a kutyaól nincs jó helyen.Valószínüleg azért fekszik az ajtóba, mert így mindig szem elött vagytok és lehet az ólból nem érzi ezt.Ha van rá mód, tedd az ajó közelébe, úgy, hogy onnan rálásson az ajtóra.Nehéz egy 8 éves kutyát új dologhoz szoktatni. Ha van esetleg kedvenc pokróca, vagy egyéb olyan játéka amit szeret, próbáld azt betenni oda és ha bemegy az ólba, mindig dícsérd meg! Ez egy laikus vélemény, csak azért tanácsolom ezt, mert én ezt tettem és nálam bevált.
De halottam már olyat is, hogy valaki olyan kutyaólat szerzett, ami már más kutyáé volt és a saját kutyája nem volt hajlandó bele menni, mert érezte rajta a másik kutya szagát.Egy ideig még állítolag morgott is az ólra. :)
Remélem valamennyire tudtam segíteni.
Csak akkor fog bemenni, ha rálát az ajtóra, ahonnan vár titeket. Tegyél a kutya alá az ajtó elé rongyot, aminek jó kis kutya-szaga lesz, majd azt tedd be a kutyaólba.
Egyébként kötelezni nem tudod, az enyém nem ment be nagyon sokáig. Aztán egyszer, mikor nagyon hideg volt, akkor ott aludt (lebukott hajnalban, hogy benn van :-)). Évek teltek el, most ha esik, vagy nagyon hideg an, akor bemegy, különben az ajtó előtt... Ne erőltesd, elég, ha ő tudja, hogy van egy jó meleg hely, ahová bemehet, ha akar...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!