Mit tegyünk, ha rejtett heréjű kutyussal történt meg a
fedeztetés? Mire számíthatunk? Betegek lesznek az
utódok?
Ezért kell vizsgálatokat végeztetni, nem agybafőbe fedeztetni, utánajárás és tudás nélkül.
Nagy esély van rá, hogy örökölni fogják. Ivartalaníttattátok volna, az egyszerűbb.
2014. jún. 16. 19:14
2/36 A kérdező kommentje:
Szó sem volt agyba-főbe fedeztetésről, te nagyon okos. Maga a gazdija sem volt tisztában vele, hogy baj van a kutyussal, egészségesként vette még annak idején...
Igen,már csak annyit tudtok tenni,hogy vemhesen ivartalaníttatjátok a szukát.Vagy születik egy csomó selejt kölyök.Az sem kizárt,hogy a kannak a rejtett herén kívül más baja is van,ami szintén öröklődik.Na ezért sem kell hozzáértés nélkül szaporítani.
2014. jún. 16. 19:18
4/36 A kérdező kommentje:
Úgy lesz... Így lehet bízni az állatorvosokban is... Pont mint a többi dokiban...
Gondolom nem egy napja volt nála a kutya,nem igaz,hogy nem vette észre,ilyen nincs.Csak azt akarta,hogy a kutyájának legyen egy jó napja és hadd fedezzen.Az agyba-főbe szaporítás nemcsak azt jelenti,hogy többször fedeztetsz egy szukát,hanem hogy minden tudás nélkül,felelőtlenül hozol le almot.
2014. jún. 16. 19:21
6/36 A kérdező kommentje:
Arról viszont nem én tehetek, hogy ő ilyen b.lf.sz és nem körültekintő gazdi, én megbíztam benne...
7/36 A kérdező kommentje:
Már volt 5 egészséges almunk, szóval nem vagyok egy analfabéta ezen a téren, most viszont pont kifogtuk, mert sajnos vannak ilyen emberek is...
Nagyon nagyon esélyes, hogy a rejtett here öröklődni fog, ez pedig később daganatos megbetegedésekhez vezethet. És tegyük össze a két kezünket, hogy az a kan nem örökített még valamilyen genetikai betegséget.
Szerintem ne játszadozz a kutyák életével és a leendő gazdik pénzével/lelki állapotával. A legjobb az lenne ha vemhesen ivartalanítatnátok. Mindenkinek ez lenne a legjobb.
Igen, az állatorvos a gyógyításhoz ért, nem a tenyésztéshez. Bár nem ritka az olyan, aki direkt rábeszél a szaporításra, hisz az neki pénz, hogy hozzá viszed a vemhes szukát, a kölyköket nála oltatod, és a daganatos kutya megműtése is szép is summa.
2014. jún. 16. 19:27
9/36 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a választ! Ezek után valószínűleg megszakítjuk a vemhességet.
Hmm... Felelős tenyésztő nem csak a törzskönyvét nézi a kannak amivel fedeztet, hanem egészségügyi gondjaira is rákérdez. És ha a gazda nem végeztette el a rejtettheréjűségi vizsgálatot, az az ő hibája. Az viszont a szukásé, hogy erre rá se kérdez...
2014. jún. 16. 19:34
Kapcsolódó kérdések: