Úgy fáj miért állítsák ezt rólam?
Addigra meg tudod tanulni, de azt javaslom, inkább 3 éves kortól pároztass szukát, olyan kortól szokták a tenyésztők is - túlnyomó részben. Szerencsés vagy, mert a szüleid támogatnak ebben az anyagilag elég drága dologban, de fogadd meg a tanácsokat, mert itt sokan nem támadásként, hanem segítségképpen írtak.
Megkérdezhetem, milyen fajta kutyákról van szó?
Szia!
Ha jól értem, nem most akarod létrehozni a tenyészetet, hanem csak pár év múlva, és nem a "hobby" kantól szeretnéd a kis ebeket, hanem törzskönyves apukától. Ha úgy érzed, hogy tudsz felelősen gondolkodni, megvan az anyagi háttered, kedved, időd és lehetőséged, akkor csináld. Úgy vettem észre, hogy a nagy többség félreértette a kérdésedet.
A kutyaszaporítás tényleg nem szép dolog, jómagam is ismerek pár "megélhetési ebtartót", de ha jól értem, te KOMOLYAN szeretnél evvel foglalkozni. Tedd. Inkább ebbe fektess energiát, mint sok más 16 éveshez hasonlóan, céltalanul lézengj a nagyvilágban. igenis klassz dolog, amire készülsz, de légy türelmes, és fogadd el néha az "öregek" tanácsát. Aki meg nem is érti, mit akarsz, avval ne foglalkozz.
Sejtettem, hogy boxer. Azokból már soha nem lesz rendes kutya. Valami jó keveréket kellene belőlük csinálni, ahelyett hogy az állatorvosokat gazdagítanák a tulajdonosok.
Az is igaz, hogy a tenyésztés egy konkurencia harc, sablondumákkal és rossz indulatú emberekkel. A legtöbb pénzes hobbi ilyen. Az egyik edzőterem szidja a másikat, a búvároktató rendszerek egymást kritizálják,a küzdősportoknál is ugyan ez van. Mindenhol tele van hülye sznobbal.
Nekem 3 kutyám van 2 fajtiszta, az egyik Tk-s, és egy keverék. Nekem valóban van pénzem bármilyen kutyára, de szerintem már csak keveréket fogok tartani. Apósom igazi tenyésztő, a farmján jött létre a kis keverék:-). Na az egy igazi kutya.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!