Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Úgy fáj miért állítsák ezt rólam?

Úgy fáj miért állítsák ezt rólam?

Figyelt kérdés
Van egy kan ( hobby) kutyám és két azonos fajtájú szukám. Mind a kettőt hordom kiállításra és tenyésztve lesznek. ( nem lényeg de első almom lesz, még soha nem csináltam hasonlót). Erre mindenki letámad még az interneten is, hogy egy mocskos szaporító vagyok, meg, hogy rengeteg kutya van menhelyen. Akkor miért nem ivartalanítom a kant, majd 1 alom TK-val lesz 1 meg a hobby kantól és zsebre eladom. Meg, hogy a kutyáim rosszak, szűretlenek csak a pénzre megyek. ( Megjegyzem a két szuka 6 és 11 hónapos)
2014. jún. 13. 11:38
1 2 3 4 5
 31/50 anonim ***** válasza:
69%

Addigra meg tudod tanulni, de azt javaslom, inkább 3 éves kortól pároztass szukát, olyan kortól szokták a tenyésztők is - túlnyomó részben. Szerencsés vagy, mert a szüleid támogatnak ebben az anyagilag elég drága dologban, de fogadd meg a tanácsokat, mert itt sokan nem támadásként, hanem segítségképpen írtak.

Megkérdezhetem, milyen fajta kutyákról van szó?

2014. jún. 13. 12:35
 32/50 anonim ***** válasza:
79%

Szia!

Ha jól értem, nem most akarod létrehozni a tenyészetet, hanem csak pár év múlva, és nem a "hobby" kantól szeretnéd a kis ebeket, hanem törzskönyves apukától. Ha úgy érzed, hogy tudsz felelősen gondolkodni, megvan az anyagi háttered, kedved, időd és lehetőséged, akkor csináld. Úgy vettem észre, hogy a nagy többség félreértette a kérdésedet.

A kutyaszaporítás tényleg nem szép dolog, jómagam is ismerek pár "megélhetési ebtartót", de ha jól értem, te KOMOLYAN szeretnél evvel foglalkozni. Tedd. Inkább ebbe fektess energiát, mint sok más 16 éveshez hasonlóan, céltalanul lézengj a nagyvilágban. igenis klassz dolog, amire készülsz, de légy türelmes, és fogadd el néha az "öregek" tanácsát. Aki meg nem is érti, mit akarsz, avval ne foglalkozz.

2014. jún. 13. 12:35
 33/50 A kérdező kommentje:
Köszönöm kedves 32-es te megértetted miről van szó :) Kedves 31-es Boxer. 1 fawn kan , 1 flashy brindle és 1 flashy fawn szuka.
2014. jún. 13. 12:38
 34/50 anonim ***** válasza:
Akkor jó. Örülök, hogy nem yorkiet, azokból szalad 10 féle az utcákon :D
2014. jún. 13. 12:41
 35/50 anonim ***** válasza:
Olvasgass, ismerkedj tenyésztőkkel, tudj meg mindent a tenyésztési elvekről/betegségekről stb stb. Legyen meg a megfelelő anyagi háttered, és maradjon meg ez az elszántság. Ha ezeket mind tudod teljesíteni a tovább 2-3 évben akkor sok sikert a tenyészetedhez. Amennyiben ez csak fellángolás, kérlek el se kezd.
2014. jún. 13. 13:14
 36/50 anonim ***** válasza:
40%
Ahogy látom komolyan gondolod. Sok sikert és kitartást, ez egy nehéz munka. Hallgass néha az öregekre. Olvass sokat a fajtáról és ha a szuka eléri azt a kort hogy pároztathasd legyenek egészséges kiskutyáid.
2014. jún. 13. 13:18
 37/50 anonim ***** válasza:
25%
Ilyen kis csitri mint te inkább tanuljon ne a szaporításon járjon az esze. Elég tenyésztő vagy így is, más ám a valóság , mint ami a te kis fejedben zajlik....
2014. jún. 13. 13:25
 38/50 anonim ***** válasza:
44%
Ha téged elkeserít, hogy vad idegen emberek szaporítósnak tartanak, ne is kezdj tenyésztésbe. Fajtán belül a tenyésztők legtöbbje a másiknak ahol tud alátesz, betart , hogy az ő kutyáinál ne legyen sem jobb, sem szebb. És természetesen a másik tenyésztőnek , ha netán remek kutyája van, akkor annak bizony megy a susmus a hibáiról, stb. Szóval, ne légy érzékeny és elismerésre méltó, hogy ennyire határozott terveid vannak.
2014. jún. 13. 13:39
 39/50 anonim ***** válasza:

Sejtettem, hogy boxer. Azokból már soha nem lesz rendes kutya. Valami jó keveréket kellene belőlük csinálni, ahelyett hogy az állatorvosokat gazdagítanák a tulajdonosok.

Az is igaz, hogy a tenyésztés egy konkurencia harc, sablondumákkal és rossz indulatú emberekkel. A legtöbb pénzes hobbi ilyen. Az egyik edzőterem szidja a másikat, a búvároktató rendszerek egymást kritizálják,a küzdősportoknál is ugyan ez van. Mindenhol tele van hülye sznobbal.

Nekem 3 kutyám van 2 fajtiszta, az egyik Tk-s, és egy keverék. Nekem valóban van pénzem bármilyen kutyára, de szerintem már csak keveréket fogok tartani. Apósom igazi tenyésztő, a farmján jött létre a kis keverék:-). Na az egy igazi kutya.

2014. jún. 13. 13:51
 40/50 anonim ***** válasza:
0%
Nem hinném, hogy 16 évesen olyan rengeteg pénzed lenne. Most tegyük fel, hogy az alomba van 8 kiskutya. Annak mind gazdát találni, féregteleníteni, oltatni, etetni, ellátni nem kevés pénz. Van ennyi pénzed? Nem hinném...
2014. jún. 13. 14:01
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!