Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Úgy fáj miért állítsák ezt rólam?

Úgy fáj miért állítsák ezt rólam?

Figyelt kérdés
Van egy kan ( hobby) kutyám és két azonos fajtájú szukám. Mind a kettőt hordom kiállításra és tenyésztve lesznek. ( nem lényeg de első almom lesz, még soha nem csináltam hasonlót). Erre mindenki letámad még az interneten is, hogy egy mocskos szaporító vagyok, meg, hogy rengeteg kutya van menhelyen. Akkor miért nem ivartalanítom a kant, majd 1 alom TK-val lesz 1 meg a hobby kantól és zsebre eladom. Meg, hogy a kutyáim rosszak, szűretlenek csak a pénzre megyek. ( Megjegyzem a két szuka 6 és 11 hónapos)
2014. jún. 13. 11:38
1 2 3 4 5
 11/50 anonim ***** válasza:
65%
Pontosan ahogy az elozo irta tul nagy feladat ez egy gyereknek! Mar csak anyagilag nem birod meg ha tenyeszteni akarod minden eloirasnak megfeleloen! Varj meg ezzel tul nagy falat lenne.
2014. jún. 13. 12:04
 12/50 anonim ***** válasza:
74%

pedig a hozzászólásaidból ez jön le...

16 évesen inkább még tanulnod kéne a kutyákról, ahelyett, hogy ilyen pénzéhes nézetet vallasz - "a pénz nem akadály"

2014. jún. 13. 12:05
 13/50 A kérdező kommentje:
Ti bőven félre értették a kantól nem lesz lehozva alom, azzal engedelmességire járok és agilityzem, hogy ne vágjam szét a szukák csípőjét ( ajánlásra). A kan egy többszörös díjnyertes kan lesz külfőldről akitől 1000 euro-ért lesz befedezve 2,5 évesen a 11 hós szukám.
2014. jún. 13. 12:06
 14/50 A kérdező kommentje:
Csak azok mondták az 1 alom TK-s 1 alom hobby-s kan verziót akik szerint azért van kanom, hogy szaporítsak vele.
2014. jún. 13. 12:08
 15/50 anonim ***** válasza:
68%
Na az ami nem semmi :)
2014. jún. 13. 12:08
 16/50 A kérdező kommentje:
Ezt nem értem.
2014. jún. 13. 12:11
 17/50 anonim ***** válasza:
81%
Ez mind szép és jó, de 16 éves "tenyésztőként" téged senki nem fog komolyan venni. Valamint oké, hogy a szüleid támogatnak anyagilag, de azt szerintem ők sem fogják jó szemmel nézni, ha veszteséges lesz egy alom lehozása (mert gyakran előfordul, hogy az). 16 évesen én még bújtam a kutyás könyveket, és tenyésztőkkel e-maileztem, hogy ha majd egyszer eljön az idő és minden adott lesz hozzá, belőlem is jó tenyésztő váljon. Neked is ezt ajánlom inkább, és ne támadásnak vedd, inkább jó tanácsnak!
2014. jún. 13. 12:13
 18/50 anonim ***** válasza:
65%
Ha van szakszerű segítséged és a pénz nem akadály, akkor csináld. (Mondjuk ha a szüleid is ezzel foglalkoznak vagy a családban valaki, aki tényleg ért hozzá és átadja a tudását neked a tenyésztés csínjáról-bínjáról.) De ha egy szál magadban harcolsz egy pénzzel tömött zsebbel a világ ellen, akkor még inkább tanulj. 16 évesen egyszerűen még nincs elég tapasztalatod, hogy egyedül belevágj ebbe. De amint említettem, van szakszerű segítséged, aki terelget, akkor simán :)
2014. jún. 13. 12:14
 19/50 A kérdező kommentje:
Mire oda érek, hogy ( 2,5 év múlva) lehozom az első almot 19 leszek. Ne mond, hogy addig nem sikerül tanulnom róluk és beszélgetni tenyésztőkkel ( amit most is megteszek)
2014. jún. 13. 12:16
 20/50 anonim ***** válasza:
61%

Csatlakozom az előzőekhez...

Előbb tanulj, és csak utána vágj bele, ha kellő ismeretek birtokában vagy, és még mindig ezt szeretnéd!

11 hónaposan még nem szabad fedeztetni a kutyát! Az igaz, hogy ivarérett addigra...

De egy 13-14 éves kislány is az, mégsem ajánlott neki a szülés...

Legalább a 1,5-2 éves kort ajánlott megvárni. Ha túl fiatalon lesz vemhes, az nagyon megviseli a szervezetét, akár bele is pusztulhat. :(

Egy lelkiismeretes tenyésztő 2 éves kortól kezdi, megfelelő szűrések után.

Plusz: ugye azt tudod, hogy törzskönyv nélküli kutya a mai magyar jog szerint - vérvonaltól függetlenül - keveréknek minősül.

Törzskönyvet csak akkor válthatsz ki, ha bejegyzett kenneled van, tagja vagy a MEOE-nek, a szülők törzskönyvesek, és tenyészszemlén átmentek.

2014. jún. 13. 12:19
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!