Miért van ennyi önjelölt "tenyésztő"?
Miért hiszik el az emberek magukról,hogy ők igazi tenyésztők azért mert egy pár négyzetméteres kennelben van 5-6 kutyájuk és azt árulgatják törzskönyvvel. Miért tartják ők magukat többre azért mert a kutyájuk papírral rendelkezik? És miért hiszik,hogy a törzskönyv nélküli kutyák kevesebbek? Miért hazudják,hogy ők az életüket áldozzák a kutyára és ők ebből nem jönnek ki nyereséggel? Miért gondolják,hogy egy törzskönyv nélküli kutyát nem visznek annyit orvoshoz nem figyelnek rá fokozottabban és nem szeretnek annyira.
Megjegyzem nem vagyok se "szaporító" se "tenyésztő". 2 ivartalanított kutyusom van.
"Amúgy szerinted egy törzskönyves kutya nem ehet drága tápot? xD"
Mi bajod van? Mit nézel? Cseh kettőt?
Te sem érted és nem látsz tovább egy generációnál...
Tök szuper, tök jó amit mondasz, DE..
Ha ilyen körültekintően csinálja a mérnök úr, akkor miért nem szánt rá +20 ezret a kennel név kiváltással és +5000-rel többért adva a kölyköket ami a tk ára? És akkor legalább visszakövethetőek lennének, ha esetleg valamelyik gazdi úgy gondolja, h ő mégis pároztat vele, attól függetlenül h azt mondta h ivartalanítani fogja? A szűrési eredmények hol vannak vezetve? És ne adj isten esetleg valami tenyészcél, ami a fajta javát szolgálja?
Számomra a tenyésztésnek mindig van egy célja - és az nem az h kiskutya szülessen, hanem h _milyen_ az a kiskutya.
(és most kedves utolsó vonatkoztass el attól akitől vetted, mert nem ez az általános)
# 32/32 Időpont ma 22:28
Tehát az nem is lehetséges, hogy az embernek több végzettsége legyen, igaz? Valaki vagy ez vagy az. De ez is, az is nálad már nem létezik.
Hogy lehet egy könyvelő tenyésztő? Miért? Szerinted ez úgy működik,hogy világra jössz és Te onnantól kezdve csak és kizárólag kutyatenyésztő lehetsz? Még rajtad van a vér és még kék a fejed,de te az leszel! Nehogy könyvelő legyél, vagy orvos, vagy lakatos,mert különben nem lehetsz tenyésztő. Nem végezhettél el állatorvosit, állattenyésztésit. Semmit! Mert egy dologra van kapacitásod... Szép...50 évesen ...szép. Nagyon mellé lőttél. HA -márpedig ezek szerint biztos nem- nem tűnt volna fel,azért jegyeztem meg a tenyésztés melletti munkát (példának hozva a könyvelőt),mert mint mondottam volt a tenyésztésből még senki nem lett milliomos. Legalábbis Magyarországon biztos nem.
Gratulálok...taps-taps.
Én nem tudom ki gazdagodott meg és ki nem. Nem is érdekel. De itt van egy régebbi cikk, ami a törzskönyves magyarországi kutyákról ír. Én csak a lényeget vettem ki, de a népszabbadságban el lehet olvasni az egész cikket.
"A MEOE fő aduja a vitában, hogy ez az egyesület képviseli Magyarországot a Nemzetközi Kynológiai Szövetségben (FCI), és az utóbbi szervezet kizárólag a MEOE által kiadott törzskönyveket fogadja el (aligha függetlenül attól, hogy minden MEOE-s papír díjából részesedik – vagyis nemzetközi relációban csak ezeket lehet használni). Márpedig a kutyabiznisz alapvetően az exportra épül, a csak Magyarországon érvényes papírok nem sokat érnek. Vagyis alapvetően pénzről, mégpedig sok pénzről van szó. A törzskönyvezéshez és a tenyészszemlékhez kapcsolódó bevételek milliárdos nagyságrendűek, a kutyaexport pedig évente tízmilliárdokat mozgat.
Tény, hogy a MEOE törzskönyvkiadási gyakorlata a fajtaegyesületekénél sokkal engedékenyebb, és azzal is nehéz lenne vitatkozni, hogy ez a hozzáállás szerepet kapott a magyar „kutyagyárak” kialakulásában, illetve abban, hogy Magyarország az EU első számú olcsókutya-exportőre lett. A fajtaegyesületek szerint a gazdátlan és a kóbor kutyák minden képzeletet felülmúló mennyisége is azzal függ össze, hogy sokan próbálnak megélni a „mennyiségi kutyatenyésztésből”, és a kínálat immár szignifikánsan meghaladja a keresletet. Évente legálisan 50-60 ezer magyar kutyakölyök kerül külföldre legálisan, a „feketeexport” is hasonló nagyságrendű. "
Egyet árulj el nekem kedves kérdező: Miért fáj neked, hogy vannak emberek, akiknek az a hobbyjuk, hogy nem a kocsmába hordják a pénzt, hanem minél szebb és jobb kutyákat akarnak tenyészteni?
Hogy az utolsó benyomja egy totálisan tájékozatlan firkász írását, az kb. annyit jelent, mintha én akarnék mondani véleményt a hazai agysebészek szakmai tudásáról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!