Mit gondoltok, tenyésztő?
Kutyát tervezek, vagyis már ki is választottuk és a foglalót is odaadtuk. A hirdetést a topapro.hu-n láttuk meg, és még aznap este felkerestük a tenyésztőt. Elmentünk a LAKÁSÁRA, és kiválasztottuk a kölyköt, megmutatta, hogy minden rendben vele, majd kaptunk egy tájékoztató jellegű papírt. 60000-ért árulta őket mellesleg. Sok rémhírt hallottam az internetes hirdetésekkel kapcsolatban, de azt gondolom rendes tenyésztők is hirdethetnek. Bevallom a törzskönyvre nem tértem ki, mivel a kölyök varázsától teljesen megkavarodtam. :D De szerintem nem ad. Mindegy ez nekem nem is baj, csak arra lennék kíváncsi szerintetek normális tenyésztő? Szerintem egy szaporító nem, ad tájékoztatást, nem mutatja meg a tápot, a szülőt, és nem várja meg a 8. hetet. A körülményekből az jött le, hogy tenyésztő, de azért a ti véleményetek is azért érdekelne.
Mit gondoltok róla? Tenyésztő?
Tenyésztőnél nem opció a tk.
Én még sosem adtam foglalót. Elmentem, megnéztem a (talán) 6 hetes kiskutyát, kiválasztottam és 8 hetesen amikor elhoztam, akkor fizettem.
Egy tájékoztatüt adni nem nagy cucc, bár ilyen tápot lehet mutogatni.
Szülőknek milyenek az eredményei?
És egyáltalán: milyen fajta?
Egy tisztességes tenyésztőnek eszébe sem jutna ilyen helyeken hirdetni, ezt leszögezhetjük. Ettől függetlenül lehet, csak "érdekes" a tenyésztői hirdetési módszere. Egy tenyésztő minden esetben, magától ad tk. ez nem opció, kötelesség.
Az, hogy vett 6 éve egy Royal Canin tápot, és azóta annak a zsákjába önti a tescos tápot, sajnos sokszor egy "jó módszer" a megtévesztésre. Az apáról csak fényképem van, megint elég érdekes, egyenesen gyanús, fényképet én is tudok nyomtatni a netről... Persze, lehet igazat mond csak kicsit sok a gyanús körülmény. Az jó pont, hogy a lakásán voltatok, legalább nehezebben tűnik el.
Egy dologgal bizonyosodhatsz meg róla, hogy jó helyről lesz-e kölyköd. Kérd el a szűrővizsgálatok eredményeinek a papírjait. Ha tud mutatni, adni valódi, orvosi igazolásokat akkor megnyugodhatsz, hogy vagy tenyésztő vagy "jobbik fajta" szaporító.
Azért ha mégsem innen lenne a kölyök, keress egy normális, kétség sem fér hozzá kategóriás tenyésztőt, ott sem lesz drágább a kölyök, de még garancia meg minden más is lesz hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!