Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Az állatorvosok miért titkoljá...

Az állatorvosok miért titkolják el az ivartalanítás hátrányait?

Figyelt kérdés

Számomra érthetetlen, hogy eddig még minden állatorvos csak az előnyöket sorolta, daganatok, álvemhesség elkerülése, stb., azonban a hátrányokat szándékosan eltitkolják. Nekem 7 hónaposan ivartalanították a golden retrieveremet (szuka), most 3 és fél éves. Műtét után kedvetlen lett, életunt, és túl nyugodt, nem túlzok és beképzelem, valóban így van. Illetve annak ellenére, hogy napi egyszer adunk neki enni, és nem sokat!, iszonyatosan hízik, és nagydarab.

Tudom, most jönnek majd azok a kommentek, hogy biztos sokat adsz neki enni, meg biztos amúgy is megváltozott volna a jelleme, hiszen felnőtté vált.

Légyszíves írjatok nekem véleményeket ezzel kapcsolatban, hogy miért nem vallják be, hogy igenis megváltozik a jelleme a kutyának, és el fog hízni!

A másik dolog, hogy mennyi az esélye, hogy az új kutyust, akit hoztunk mellé, őt is ivartalaníttatom, akkor ugyanígy meg fog változni? Amikor vittem oltásokra, akkor a doki jött ugyanazzal a sablonszöveggel, hogy "ha nem akarod tenyésztetni, akkor ivartalanítsd, bla, bla.." és direkt rákérdeztem ezekre a dolgokra, és azt mondta, hogy ezek tévhitek. De szerintem ő is tudja, hogy nem azok, de úgy gondolom, hogy nekik így éri meg, hogy minél többen hagyjanak ott pénzt nála. És szerintem a többi állatorvos is ilyen.

Most mondhatjátok, hogy elvakult vagyok, és csak a saját igazamat hajtom, de tény, hogy a kutyám megváltozott!

2014. jún. 5. 20:39
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
100%
Muszáj sétálnia. Ez neki olyan, mintha te be lennél zárva egy bazi nagy házba, és mikor kinézel az ablakon, látod a csodálatos, izgalmas világot, de nem mehetsz ki megnézni.
2014. jún. 6. 10:03
 22/25 sippara ***** válasza:
100%

"És rendszeresen, ami megmarad otthon maradék, minden nap. A szokásos ételek: tészta, hús, rizs, levesek, zöldégek. De szigorúan napi egyszer kap, délután 4 órakor, télen, nyáron."

Na akkor ezt is tisztázzuk egy füst alatt: a kutya NEM konyhamalac, és nem is disznó, nem a maradék eltüntetésére találták fel, viszont kiválóan el tud hízni, és érdekesebbnél érdekesebb gyomorpanaszokra tud szert tenni a folyamatos mosléketetéstől. Ha meg szart kap, tök mindegy, hogy napi egyszer, vagy nyolcszor eteted vele (sőt, te sem fogsz lefogyni, ha egy egész napos zabálást besűrítesz egyetlen étkezésbe).

"És már mondtam, hogy édességet, nassolnivalót egyáltalán nem kap"

Nem is kell, ott van neki a jó kis fűszer, meg zsír, meg totál felesleges szénhidrát.

"Minden nap játszom vele, nagy a kertünk, labdát, fát dobálok neki, meg kergetem, hogy egy kicsit motiváljam, de egy idő után otthagyja a labdát, lefekszik és néz maga elé. És szólongatom, hogy jöjjön játszani, de valamikor nem is reagál."

Ez nem a kutya hibája, és nem a műtété. Ha nem tudod motiválni, nem másik kutyát kell venni helyette, hanem tanulni (~ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye).

"mert tényleg nagy a portánk, illetve ha kivinném az utcára, minden háznál van legalább 1 kutya, és az egész utcát felverném vele, mert szokták sétáltatni előttünk a kutyákat és akkor mindenki rákezd. Én meg ezt el akarom kerülni."

El kell dönteni, hogy a saját kényelmed, vagy a kutya boldogsága és egészsége a fontosabb.

" A másik dolog, hogy hiába próbáltam meg pórázoltatni, egyszerűen mikor feladom rá, teljes testében remeg, és meg se moccan, a szeme kidülled. Sajnos ezt sem tudom miért van, pedig próbálok határozott maradni, 1 hétig próbálkoztam, és semmi változás, ugyanolyan maradt. És még annyi, hogy nem valami előző rossz élmény miatt utálja a pórázt, mert már elválasztástól nálunk van!"

Király, akkor teljesen biztos, hogy ti csesztétek el. Fel kéne keresni egy kutyaiskolát, ahol elmondják neked/nektek, hogy is néz ki, mit is eszik, mit is csinál egy kutya azon kívül, hogy az egyik oldalon benyomott kaját kutyaszarrá alakítja.

Tehát, ahogy azt már írtam az előző hozzászólásban: rosszul ÉS túl etetett kutya NULLA foglalkozással (napi két perc unott labdadobálás NEM foglalkozás), nulla sétával, nulla motivációval bizony dagadt, unott és lusta lesz. Nem azért, mert ivartalan, hanem azért, mert kedvesgazdi tojik a fejére ívesen.

2014. jún. 6. 10:28
 23/25 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszodat, de annyit légyszi tisztázzunk, hogy egyáltalán nem tojok a fejére. Nagyon szeretem, néha jobban, mint az embereket. Felelőtlenül ne jelents ki ilyet, hogy nem törődöm vele.
2014. jún. 6. 12:52
 24/25 sippara ***** válasza:
100%
Nem én jelentettem ki. Te magad írtad, hogy nem sétál, nem csinál semmit. A szeretet (nálam) nem merülhet ki abban, hogy "Fifike anya szeret", ugyanis azzal a kutya maximum a kis fenekét tudja kitörölni, de se boldogabb, se kiegyensúlyozottabb nem lesz tőle. Amikor én azt mondom, szeretem a kutyáimat, az azt jelenti, hogy felkelek ötkor a párommal minden nap, hogy levigyem őket, és még további 3-4 alkalommal megyünk ki labdázni, bandázni, sétálni, gyakorolni, dolgozni, közben három naponta piac, hogy friss nyers hús kerüljön a tálakba, és minden este fél órát szöszmötölök (adagolás, mérés, kiegészítőporciózás, zöldségreszelés) a kajájukkal. Nem azért, mert nekem mániám a kutyával napi hatszázszor lesétálni ugyanazt az öt métert, hogy végre jól csinálja a feladatot, hanem azért, mert NEKI ez okoz örömet, ez teszi boldoggá, kiegyensúlyozottá, egészségessé.
2014. jún. 6. 13:05
 25/25 anonim ***** válasza:
100%
És az mit zavar,hogy az utcában ugatnak a kutyák?Attól holnap drágább a kenyér a boltban?Ideje eldöntened,hogy kifogásokat keresel a lustaságod miatt vagy hajlandó vagy azért tenni,hogy ne haljon meg a kutyád a te hibádból 5-6 évesen.Vegyél neki light tápot,a Dog Chow árfekvésében van jobb is és házhoz is viszik.Ételmaradékot villámgyorsan felejtsd el.Azért üvöltik fel az utcát a kutyák,mert a tiedhez hasonlóan nincsenek sétáltatva,hiányoznak a fajtársaik,nincsenek szocializálva.Vidd sétálni,ne foglalkozz más kutyákkal.Ha ugatnak,majd elhallgatnak.
2014. jún. 6. 14:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!