Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kedves Kutyások! Hogy bírjátok...

Kedves Kutyások! Hogy bírjátok elviselni ezt a sok ostoba, parázós, beszólogatós kisgyerekest?

Figyelt kérdés

Nekem két kisgyerekem van, de kutyám is volt, így tudom, hogy melyik kutya játékos, melyik nem. Idegeimre mennek azok a szülők, akik leteremtik a kutyásokat mert a kutyájuk odaszaladt a gyerekhez játszani.

A minap is tanúja voltam egy ilyen esetnek (ráadásul mi voltunk azon a kutyás kirándulóhelyen az "idegenek"), és akkor eldöntöttem, hogy ezentúl nem hagyom annyiban a a dolgot (pláne, mivel az én gyerekeim meg szívesen játszottak volna a kutyussal). Már nagyon bánom, hogy szó szerint elnézést nem kértem az apuka otromba viselkedése miatt, de a kutyatulajjal utána összemosolyogtam, mikor elment.

Én nagyon szégyellem magam az ilyen szülők miatt. A belvárosban élünk, a zűrös kutyák pórázon vannak (nem mellesleg, ha szabadon lennének sem jönének oda, hanem pont, hogy elhúzódnak), külön játszótér van nekik és nekünk, aki nem ismeri fel, hogy milyen egy játékos kutya az magáról ad ki szegénységi bizonyítványt.

32 év alatt nem találkoztam még olyan kutyával aki rám vagy a gyerekekre veszélyes lett volna. Volt olyan, amelyiktől megijedtem, látva, hogy a gazdája is alig tudja visszafogni, de ő az én kutyámra próbált támadni nem rám.

Na csak ennyi. Szomorú, hogy ilyen sötét emberekkel kell együtt élnünk..

2014. jún. 3. 09:14
1 2 3 4
 11/35 A kérdező kommentje:
Na jó, az utolsó mondatomat visszavonom, mert a nemcivilizált, nem városlakó emberekkel is ugyanennyi gond van ezen a téren, ha nem több..
2014. jún. 3. 10:38
 12/35 anonim ***** válasza:
53%
Szóval te mindenkire ráengeded a kutyád, szó nélkül? Az ilyet szívesen felrúgnám, akkor is ha az én kutyámra engedi rá szó nélkül.
2014. jún. 3. 10:43
 13/35 anonim ***** válasza:
66%
ez ugye nem komoly kérdés????mellesleg utolsóval értek egyet. mire fel engeded te mások közelébe a kutyádat, engedély nélkül?????
2014. jún. 3. 10:57
 14/35 anonim ***** válasza:
100%

Igazából nem értem a kérdést és hogy mi a problémád.

Te most tényleg mindenhol póráz nélkül sétáltatod a kutyádat és elvárod, hogy mindenki agyonajnározza a kutyát és téged?

Vagy mi?

Igen is fel kell fogni, hogy:

1. Közterületen nem sétáltatunk kutyát póráz nélkül.

2. Nem mindenki szereti a kutyákat és vannak akik jobban félnek akár egy szobacirkálótól is, mint egy mérgeskígyótól.

3. Mielőtt ráengednénk vkire a kutyát meg kell kérdezni, hogy nem baj-e.

Azért, mert egy kutya majd kitépi a pórázt a gazdi kezéből, az nem jelenti azt, hogy csak egy simire vágyik és hogy jajj, szegény kutya, a gazdi meg átparancsolja a másik oldalra....

Én ismerem a saját kutyámat. Kb. ő is minden második embernél előadja, hogy meghal egy simiért, de én sem engedem. Mert nem szabad. Neked hogy esne, ha teszem azt megengedném a gyerekednek, hogy megsimogassa és közben meg hatalmas testi sérüléseket szenvedne, mert szereti ő a simit, csak veszettül ugrál és nincs tisztában a testi erejével.

2014. jún. 3. 11:43
 15/35 anonim ***** válasza:

en a sajatomba, nem rugok, akkor o h mondhat ilyent?

aztan csodalkozik, meg ajnarozik majd ha a gyerekit, vagy ot szepen helybe hagyja 1 kutya.

nem hinnem h az en kutyaim toleralnak 1 ilyent, 1ik sem, 1 idegentol?

2014. jún. 3. 12:10
 16/35 anonim ***** válasza:
100%
Nekem inkább jó tapasztalataim vannak. Esetleg évente egy-egy idegeskedő szülővel összefutok, de amúgy mindenki kedvesen viszonyul a kutyáimhoz.
2014. jún. 3. 13:03
 17/35 anonim ***** válasza:
100%
Kutyáskėnt mondom,hogy idegen gyerekhez nem engedem oda a kutyát,pedig bėkės,cuki,stb.,anélkül,hogy megkérdezném a szülőt,szabad e.Bizony.
2014. jún. 3. 13:27
 18/35 anonim ***** válasza:
100%

Elnézést előre is az off-ért bár szerintem témába vág, csak kissé a másik oldalról.

Az, hogy nem kommunikálunk az élet mindent területén utolérhető a rengeteg efféle szavakból: találja ki, gondolja, ránéz, stb.

De igazán nem átlag dolog, hogy kommunikáljanak az emberek max. "odaszól, beszól, anyázik, utánaordít" ez nem kommunikáció.

Ezt pl. prímán meg lehet tanulni a kutyáktól - is. Ha valaki beszerez egy kutyát és nem "csak szereti, használja" hanem veszi a fáradtságot és tanulmányozza a viselkedését hasznos ismeretekre tehet szert:) Uram bocsá' lassan eljutnánk oda is, hogy többségében jól nevelt kutyák hada korzózzék magyarországon és ha eljön ez az utópia akkor hipp-hopp kommunikálnak az emberek is egymással.....addig tanuljuk meg:)

2014. jún. 3. 13:54
 19/35 anonim ***** válasza:
100%

"De szomorú leszek, mikor a gazdi ávezényli a kutyát a másik oldalra, amint meglát minket. Megértem és elfogadom, hogy ez a helyzet, csak sajnálom, hogy nem tudunk együtt élni."

Attól, hogy egy kutya vagy a gazdája nem akar barátkozni még nem jelenti azt, hogy nem tudnak együttélni. Csak azért mert egy kutya cukin néz ki, nem jelenti azt, hogy biztos emberimádó is. Nagyon idegesítő az olyan ember aki azt hiszi, hogy minden kutya barátságos. Vannak olyan emberek akik direkit nem barátásgos kutyát akarnak. Kutyásként mondom, a legnagyobb bunkóság kérdezés nélkül odaengedni egy kutyát az emberekhez.

A többivel egyetértek, nekem is rengeteg bajom van a gyerekes szülőkkel. Pl nálunk az a sláger, hogy amikot sétálok az utcában akkor az anyuka kijön, és elkezd őrjöngeni, hogy húzzak el az Ő Utcájából, mert a gyerekei nem tudnak ugatni, mert én felverem a kerti kutyákat. Meg az olyanból is elegem van akik csak úgy hagyják, hogy a gyerekük zaklasson, mert jaj de cuki kutya. Azt hiszik egy kutyásnak kötelessége őket szórakoztatni.

2014. jún. 3. 15:13
 20/35 anonim ***** válasza:
100%

"De szomorú leszek, mikor a gazdi ávezényli a kutyát a másik oldalra, amint meglát minket. Megértem és elfogadom, hogy ez a helyzet, csak sajnálom, hogy nem tudunk együtt élni. "

Én például ha gyerekkel, gyerekes szülővel találkozom, behívom a kutyát lábhoz, kivéve ha már messziről világos, hogy szeretnének ismerkedni, barátkozni vele. Volt már, hogy játszótérről jött ki az anyuka a kisgyerekével, hogy megengedném-e, hogy megsimogassa a kicsi, mert a környékükön is van egy ilyen kutya és azt nem lehet, pedig annyira szeretné.

Amúgy a kutya habitusa is nyilván döntő. Ugyanabból a fajtából az első kutyám ki nem állhatta a gyerekeket és általában az idegeneket. Ez nem azt jelenti, hogy agresszív volt, csak azt akarta, hogy hagyják békén. A második a pici gyerekekkel toleráns volt még fiatalabb korában, a nagyobbakat pedig eltűrte, az én kérésemre (jutalom jött utána) hagyta magát szépen simogatni. Öregebb korában mikor egy betegséggel küzdött, már senkinek nem engedtem, hogy simogatgassa, mert csak stresszt jelentett volna neki. A harmadik imádja az embereket, főleg a gyerekeket, őt inkább vissza kell tartani tőlük, mert sajnos nem minden szülő viszonyul pozitívan a kutyákhoz.

2014. jún. 3. 15:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!