Azt mivel magyarázzátok?
A kutyának a legfontosabb a megfelelő emberi kapcsolat. A hajléktalan a nap 24 órájában, szimbiózisban él a kutyájával, ezt semmilyen táp nem pótolhatja, ahogy a táp nem ellensúlyozza azt sem, hogy a kutya dísznek ki van csukva a kertbe vagy épp elzárva a hátsó kertbe a csirkék mellé egy kennelbe. Akkor minek van? Hogy legyen?
A tápokat meg azért ajánljuk, mert sokan megveszik az alacsony minőségű tápot annyiért vagy csak kicsivel kevesebbért, mint amennyiért jót is kaphatnának, csak ők ezt nem tudják. Engedtessék meg, hogy tájékoztassuk őket.
Nem azzal van a baj, hogy valaki tápot ajánl, hanem hogy több helyen is írták, hogy nem jó a kutyának ha kint van a kertbe de foglalkoznak vele mert a kutya lakásba való meg szüksége van a falak közelségére, attól ha valaki kint tartja a kutyáját, de rendesen foglalkozik vele naponta az miért baj?
Meg olyanért is le volt szídva itt valaki hogy ad a kutyájának csontot meg maradékot, de azt nem ehet mert csak a táp jó...
Ezért volt érdekes nem másért
A legtöbb, kutyát kinn tartó kedves gazdi annyit foglalkozik a kutyájával, hogy naponta kétszer elmegy mellette, ad neki enni, inni, és eseleg megsimogatja vagy szól hozzá kettőt. Tisztelet a kivételnek. Ide kapcsolódik, hogy miért nem lehet benn a kutya a házban? Tán undorodik a saját kutyájától? Még egy megjegyzés: ha tárva nyitva az ajtó, a kutya ki-be mászkál. Miért? Mert kint is és bent is szeret lenni. Ha szeret bent lenni, miért ne engednénk meg neki?
A tápos téma: én sem adok maradékot a kutyának, mert a tápban minden benne van, amire szüksége van, így nincs szükség maradékra. Ha csak maradékot kapna, az viszont nem elégítené ki az igényeit. Nekem állandóan van ideiglenesem már évek óta, nagy ám a különbség, amikor a láncról leszedik a maradékkal etetett kutyát, beengedem és elkezd jó tápot enni...kb. mintha másik kutya lenne. A másik, hogy sokszor olyat eszek, ami a kutyának egyszerűen nem jó, mert pl. fűszeres, vagy ami marad, a fél fogára se elég. Úgyhogy jobb a táp.
Olyan jó hogy ilyen előítéletes vagy...
Nem tudom miért gondolja mindenki egyből, hogy azokkal a kutyákkal nem foglalkoznak akik kint vannak, az én kutyáim kint élnek, naponta több órát foglalkozom velük, játszom velük, futtatom, tanítom, és egyáltalán nem elhanyagoltak.
Többször is volt már, hogy nyitva volt az ajtó, és gondolom ez hihetetlenül hangzik, de nem akarnak bejönni, azért mert jól érzik magukat kint a szabadban, és még a pincébe sem kívánkoznak! Még azt is tapasztaltam többször is, hogy rossz idő esetén is inkább kint vannak mint, hogy behúzódjanak valahová, pedig van házuk, különböző helyiségek, amik nyitva vannak nekik kint...
Tápról: az enyémek is tápot kapnak, és hozzá maradékot, ha épp van, de a táp mindig ott van előttük, de akkor is inkább a másik fogy jobban.
Írtam, hogy tisztelet a kivételnek. Sajnos ez az általános, ebből indul ki mindenki. Ha ezt leírod, senki nem fog bántani még itt se. :)
Amelyik kutya mindig kinti volt, először nem szívesen megy be a házba, hiszen sosem volt ott, esetleg tart is tőle, meg úgy van vele, jó neki kint is. De ha foglalkozol velük, akkor kapnak belőled annyit, hogy nem szükséges az, hogy a lábadnál aludjanak, míg TV-zel.
Az eleve nem egy jó stratégia, hogy a táp előttük van állandóan, így nem jön meg az étvágyuk. A másik hátránya a maradék etetésének, hogy az ugye jobban ízlik nekik, még ha nem is olyan tápláló és utána hülyék lennének tápot enni, inkább kivárják, míg leesik egy finom falat.
Az enyém mondjuk nem finnyázott sose, de nem is hagytam hogy félóráig gondolkozzon, eszik-e vagy sem.
Szóval mi is álalánosítunk, de te is. :) A részleteket tisztázva szerintem nincs nagy különbség a két álláspont között.
19:24 komolyan addig terjed a fantáziád, hogy ha valaki nem engedi be a házba a kutyáját, akkor az biztos undorodik tőle? Én például képzeld azért nem tartom bent rendszeresen a kutyáim mert egyszerűen NEM FÉRNEK EL! Valószínűleg tényleg jobban élveznék ha egész nap egyhelyben kellene feküdniük, csak hogy mindenki elférjen, mint hogy egész nap a hatalmas kertben szaladgálnak. Gondoltad volna, hogy ilyen is létezik? De különben magyarázkodni sem kéne, mindenkinek joga van ott tartani ahol akarja, amíg nem árt neki.
Arról meg hogy ki a jó gazda, csak annyit, hogy bár TALÁN a benti kutyákat elviszik sétálni naponta párszor (ezt sem venném készpénznek) de a nagy részük ugyanolyan neveletlen d*g. Totálisan félrekezelve, elrontva, rosszul vagy sehogy sem nevelve, a gazdájuk általában ugyanolyan hozzá nem értő mint akármelyik másik aki kint tartja, ugyanolyan oltári nagy tévhitekkel, legfeljebb annyival tudnak többet, amennyi feltétlenül szükséges a benti élet túléléséhez. Ez lenne a jobb élet? Tisztelet a kivételnek. De az kint is ugyanolyan jól tartaná.
Négyen vagyunk testvérek, és mindenkinek külön szobája van, + a szüleimnek is. A ház nagy része szobákból áll. Nálunk zárva szokás tartani a saját szobád ha nem vagy otthon, ezen kívül sem ők, sem én nem akarom, hogy oda az állataim bejárjanak. Akkor marad a fürdőszoba és a konyha, ahol egyrészt felesleges lenne tartózkodni, másrészt az is olyan kicsi, hogy két ember alig fér el vagy egy kád... Ezen kívül van egy előszoba amit átjárónak használunk és egy nagy asztal meg a kanapé foglalja el, aminél elfér a hatszemélyes család. Tehát marad 1 szoba - az enyém - ahol lehetnek.
Ja és nem egy kutyám van, hanem 3, meg 1 macskám is. Elférnek bent a kutyák, de az egész vagy arról szól, hogy egyhelyben fekszenek, vagy arról, hogy iszkolnak a lábunk alól hogy haladni tudjunk. Mászkálni, játszani, vagy tanulni kivitelezhetetlen. Különben meg mindenhol csempe van, amin rendesen megállni sem tudnak. De igen, biztos nagyon jó lenne nekik. Nem értem ez másoknak miért fáj. Személy szerint azt gondolom, hogy a jó gazdaság fokmérője az, hogy mennyire jólnevelt, problémamentes a kutya, és az együttélés, és ezen a mércén a benti kutyások nagy része ugyanúgy sehol sincs, mint azok akik kint tartják, hiszen legtöbben még a pórázról sem bírják elengedni, hiába vannak 24/7 egymás fenekében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!