Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Harapós kiskutya? (többi lent)

Harapós kiskutya? (többi lent)

Figyelt kérdés
Az normális, ha egy kiskutya folyton harapdál? Tudom, hogy a kiskutyák játékosak és szeretnek harapdálni, de nem hinném, hogy a "játékos harapdálás" ennyire fájdalmas. Már jóformán meg se lehet simogatni, mert ahogy nyúlnék hozzá, harap a kezembe. Ez csak játék, vagy az agresszió jele? Mellesleg kb. 11 hetes hím tacskóról van szó. Válaszokat előre is köszönöm.

2014. máj. 29. 18:42
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:

Kicsit utána kéne olvasni, miért van törvénybe írva a 8 hét, miért fontos, hogy a kölykök minimum 8 héten keresztül az anyjuktól és a testvéreiktől tanuljanak.

A kérdezőnek az a baja, hogy harap a kölyökkutya, minden kutya harap játékból. Ha belelendül, akkor egy rossz mozdulat folytán fájdalmat is tud okozni, tudom, nekem is van kutyám.

Itt arról van szó, hogy a kölyök olyan erősen harap, hogy azzal már fájdalmat okoz. Ez pedig abból adódik, mert korán lett leválasztva. Az erről való leszoktatás pedig nagyon hosszú és kitartó folyamat.

Sajnálom, hogy ezt egyesek nem képesek belátni, sőt, még belém is kötnek. Pedig ezt nem csak én állítom, csak fájdalmas elolvasni egy hosszabb terjedelmű dokumentumot; és bocsánat, de nem tudok olyan embert komolyan venni, aki nem képes helyesen leírni egy mondatot.

2014. júl. 4. 15:08
 22/23 anonim ***** válasza:

ma 15:08

Vagyis, minden 8 hetes korú kölyök pontosan annyit harap játék közben, hogy ne legyen az embernek fájdalmas? Neveltél már kölyköt? Egymással játszanak. Köze nincs az anyának ahhoz, melyik, mekkorát harap a másikba. A kölyök csak tanulja, hogy felvisít a tesó, és ő még játszani akar, akkor legközelebb kisebbet harapok. De van ám olyan is, hogy felvisít a tesó, a kölyök meg totál győzelemnek veszi, mert éppen rendbe rakja az omegát az alomban.

Na, és nagyon nem mindegy, hogy egy alom uszkárról van szó, vagy egy alom munkakutyáról.

2014. júl. 4. 18:15
 23/23 anonim ***** válasza:
Igen, neveltem már kiskutyát :) , de mondom, minimális erőfeszítés lenne csak egy icipicit utánaolvasni.
2014. júl. 4. 18:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!