Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit tehetek, ha találtam egy...

Mit tehetek, ha találtam egy kiskutyát és szeretném megtartani, de?

Figyelt kérdés

Igazából, a kutya talált engem.:)Tegnap, mikor jöttem haza a suliból, követett a kis majom, és mikor visszafordultam megijedt, tovább mentem, jött utánam, hátranézek megint meggijed:D Megsajnáltam, adtam neki egy szendvicset, utána már nem félt, odajött hozzám, megnyalogatott, és haza is kísért.:) Kis tacsi keverék. Max 2-3 hónapos lehet. Elég koszos volt, szerintem kidobták valahonnan.:(

Nagyon összemelegedtünk, most is itt alszik az ölemben, bőven bereggelizett, és elhorkolgat.:D Nagyon aranyos, szeretném megtartani, de sajnos jelenleg nincs rá pénzünk, hogy beoltassuk, ami veszélyes lenne a számára. Nincs valami kutyás egyesület vagy valami, ahonnan lehetne pénzt kérni (akár kölcsön) hogy el legyen látva Csöpi (a kutya:)) egészségügyileg?

Előre is köszönöm a válaszokat!:)

2014. máj. 27. 11:05
 1/7 anonim ***** válasza:
77%

Én először is elvinném állatorvoshoz chipet nézetni, mert lehet, hogy valakinek hiányzik a kutyus.

Nem akarlak elkeseríteni, de ha az oltásokat nem tudjátok kifizetni, inkább ajándékozzátok el a kutyát (ha nincs gazdija). Egy kiskutyát nem csak oltatni, etetni is kell, az sem kis költség. Plusz ha nincs benne chip, be is kell chipeltetni. Arról nem is beszélve, ha valami nagyobb egészségügyi problémája lenne, neadjisten meg kellene műteni, az oltás árának sokszorosát kell kifizetni... és a baj nagyon könnyen megvan!

Egy kiskutya eltartásához bizony kell pénz, és nem hiszem, hogy bármelyik egyesület finanszírozná ezt neked. Persze, egy próbát megér, de ők sem dúskálnak a pénzben, sőt... nekik is anyagi segítségre van szükségük folyamatosan, hogy fenn tudjanak maradni.

2014. máj. 27. 11:12
 2/7 A kérdező kommentje:
Mindenképpen elviszem ma állatorvoshoz.:)
2014. máj. 27. 11:22
 3/7 anonim ***** válasza:
71%
Beszélj az állatorvossal, ha elmondod neki a történetet, talán belemegy a részletfizetésbe. Sok sikert a kutyussal:)
2014. máj. 27. 11:27
 4/7 Akiteki ***** válasza:
66%

Ne tartsd meg. A kutya eltartása pénzbe kerül. Nincs oyan szervezet, aki finanszírozná, hogy valaki kutyát tarthasson. Ha most nincs egy oltásra pénz, máskor sem lesz, meg etetni sem lesz, arról nem is beszélve, hogy mi van, ha megbetegszik?

Vidd el az állatorvoshoz, nézze meg, hogy van-e benne chip. Az ingyen van. Attól, hogy koszos, még nem biztos, hogy kidobták. Minden normális kölyökkutya pillanatok alatt összekoszolja magát.

2014. máj. 27. 20:22
 5/7 anonim ***** válasza:
65%

Merre laksz?

Próbáld meg a tacskó fajtamentőknél, bár nem hiszem, hogy tudnak segíteni, de egy próbát megér. Néhány állatorvos is eléggé rugalmas, ott is próbálkozhatsz.

Nálunk 4500 volt tavaly egy kölyök oltás, abból kell 3 legalább, de inkább 4.

Voltatok dokinál? Mit mondott?

2014. máj. 27. 21:15
 6/7 anonim ***** válasza:
59%
Én megértelek kérdezö ! Sajnálak is tudom rossz hogy nincs pénzed a szived mélyén szeretnéd a kutyust. hány éves vagy ? Nincs annyi maradék étel a családban hogy a kutyának juson ? a tacskó nem eszik sokat. az oltáshoz visszatérve én csak vesztség ellen szoktam oltatni a kutyát. Szüleid nemtudnak segiteni ? ha tényleg olyan szegények vagytok és sehogy se tudjátok tartani akkor ne tarsd meg éheztetni valóban nem lenne jó szegényt. Remélem nem ojan vészes a helyzet kivánok szerencsét neked.
2014. máj. 29. 23:50
 7/7 A kérdező kommentje:

Voltunk orvosnál. Se chip, se oltások..

Még nálam van a kutyus, persze hogy jut neki kaja meg minden, sétálni is szoktunk, főleg arra ahol megtaláltam, hátha meglátja valaki és hiányzik neki, de egyenlőre semmi.

2014. máj. 30. 12:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!