Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Harapós kiskutya? (többi lent)

Harapós kiskutya? (többi lent)

Figyelt kérdés
Az normális, ha egy kiskutya folyton harapdál? Tudom, hogy a kiskutyák játékosak és szeretnek harapdálni, de nem hinném, hogy a "játékos harapdálás" ennyire fájdalmas. Már jóformán meg se lehet simogatni, mert ahogy nyúlnék hozzá, harap a kezembe. Ez csak játék, vagy az agresszió jele? Mellesleg kb. 11 hetes hím tacskóról van szó. Válaszokat előre is köszönöm.

2014. máj. 29. 18:42
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
Ez nagyon szép és jó, csak mondjuk már az előtt eszedbe juthatott volna, hogy elhoztál egy szaporított "tacsit".
2014. jún. 2. 09:26
 12/23 anonim ***** válasza:
100%
Nekem magyarázza meg valaki, hogy itt a sok okostóni miért ilyen bunkó? Ezt tanítják nektek, vagy mi van? Miért nem lehet normálisan válaszolni? Lehet, hogy a kérdezőnek élete első kutyája, és nem sok mindent még nem tud. Mire ez a lekezelő, kioktató stílus? Nektek soha nem volt első kutyátok?
2014. jún. 6. 10:17
 13/23 anonim ***** válasza:
63%
De volt, de nem itt kérdezősködtem, és nem akkor amikor már otthon kolbászolt, hanem előre elolvastam könyveket, beszéltem a tenyésztővel, oviba/iskolába hordtam. De ha ezt nem is tettem volna meg, ismerem a KERESŐ fogalmát, és mivel itt gyik-on napi 10 "harapós kiskutya" kérdés van, valószínűleg végig olvastam volna mielőtt kiírok egy 1000. hasonló kérdést (ahogyan erre a gyik is figyelmeztet kérdés kiírásakor)
2014. jún. 11. 09:10
 14/23 anonim ***** válasza:
Ez így van, ugyanakkor rengeteg fórumban olvastam a "harapdálós" problémáról. Kutyás fórumok, Facebook-csoportok tele vannek ilyen kérdésekkel. És igenis fájdalmas tud lenni, és a kiskutya a játék hevében sokszor "tojik" a "nem szabad", "mit csinálsz", stb. szavakra. Lehet, ha pl. egy újsággal rácsapok az asztalra ( a másik kezemmel), megszeppen, de ez nem azt jelenti, hogy le is szokik róla. Nálunk két hétig tartott, hogy megértse, ugyanakkor, ha nagyon belefeledkezik, még most is el-elkapja a kezünket. Csak most már elég rászólni.
2014. jún. 13. 09:51
 15/23 anonim ***** válasza:
58%

Azért harap ilyen erősen, mert túl korán leválasztva az anyjától és a testvéreitől. Pont azon a héten hoztátok el, mikor megtanulta volna, mennyire erősen lehet harapni. Mivel nem volt ideje megtanulni, így nem tudja, hogy neked ez fáj.

Igen, ez csak játék, csak nincs tisztában a harapásának erejével. Erről nagyon nehezen fogod leszoktatni. A legjobb, amit tehetsz, ha legközelebb játék közben erősen megharap hangosan kiálts fel (mint, amikor fáj) és hagyd ott. Remélhetőleg szépen lassan megtanulja hogyan kell harapni.

2014. jún. 13. 23:41
 16/23 anonim ***** válasza:
Még annyit: hogy ez tuti nem az agresszió jele, még csak 11 hetes, kis kölyök, azt se tudja, mi az. Biztos, hogy játék, csak ahogy már írtam, nem tudja, hogy kell játszani...
2014. jún. 13. 23:48
 17/23 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Ismerem a keresőt de a többi kérdező is pont ilyen válaszokat kapott.
2014. jún. 17. 14:04
 18/23 anonim ***** válasza:
Enyém is harapdált,már várta hogy nyuljak felé ugy csinált mintha röhögne.Játszik csak ne agodj.Azért fáj ,mert nem tudja még hogy mennyire szabad harapni ha erösen harap jajjdulj fel vagy sziszenj fel vagy mond iiiiiiii a lényeg hogy megtanulja ,hogy fájdalmat okozott azután hagyd ott,ne játsz vele megfogja tanulni ha durva akkor nincs játék.Pár hét és tudni fogja ,hogy csak finoman foghat meg .Sok sikert.
2014. jún. 17. 14:40
 19/23 A kérdező kommentje:
Köszönöm :)
2014. júl. 4. 08:41
 20/23 anonim ***** válasza:

06-13 23:41

Olyan komolyan hangzik, hogy korán lett elhozva, azért harap a kicsi.

Csak tudnám, miért is harapnak azok a kölykök, akik pl akár 12 hetesen kerültek a gazdához.

Egyetlen kutya sem fog a 8-ik hétig tökéletes játszópajtása lenni az embernek. A gazdának kell megtanítani, hogy emberekkel másként lehet játszani, mint a kutyatársaikkal.

2014. júl. 4. 13:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!