Megharapott a kutyám. Mi a teendő? Kizárás?
Elsőként neked egy nyugtatót javasolnék a hirtelen felindulásodra (remélem érted a mértet és nem veszed komolyan).
Van egy örökbefogadott kutyád, aki magával hozott egy furcsa viselkedést. Vele szemben megértőbbnek kellene lenned, mert nem tudod mi váltja ki belőle, valószínűleg előélete következménye, hogy a sok kutya ugatásától fél (például egy menhelyen is ez a helyzet).
Abban igazat adok neked, hogy ezt le kell valahogyan küzdeni, de nem úgy ahogyan te csinálod.
Egy visszatérő viselkedési problémában az legjobb, hogy minden alkalommal lehet próbálkozni, kísérletezni, hátha megtalálod a megfelelő utat félelmének leküzdésére. Nem egyszerű, mert előfordulhat, hogy ezt a viselkedését elég fiatalon vette magára. Én azt mondom, hogy személyes és helyszíni konzultációt kellene kérned egy sokat látott rehabilitációval foglalkozó illetőtől. Tudom ezt nem szeretik meglépni az emberek, mert pénzkiadással jár, de gondolom te sem akarsz örökre haragudni a beléd "szerelmes" kutyára a furcsa viselkedése miatt.
Na, akkor megvan a megoldás. Neked eleve szar napod volt, érezte, hogy nem vagy oké, és ezért nem akarhatott veled menni. Abban az aktuális pillanatban nem voltál neki elég stabil, hogy kövessen. Előfordul, az ilyen napjaimon én egyszerűen nem veszek komolyan semmit, és elfogadom, ha a kutya se vesz komolyan engem (na persze ettől még nem hagyom, hogy ő mondja meg, mi legyen, de nem idegeskedek rajta), aztán alszunk rá egyet, és minden a régi.
Szerintem egyszerűen vedd pórázra és vidd át, a végén dicsérd meg és engedd el. Nem kell ráizgulni, ez egy tök hétköznapi szituáció, ezt kell éreznie a kutyának is, úgyhogy semmi biztatgatás meg nagy összeborulás a végén. Csak természetesen :)
Az a helyzet, hogy az Akumival teljesen egyet értek.Én is ezt javasoltam volna.
De azért van még itt valami.
Menhelyből hoztad a kutyát, mint írtad.
Amellett, hogy a kutyád fél vagy nem szeret azon az úton menni ahol az ugatós kutyák vannak, de azért mégis végigmegy.
Könnyen eltudom képzelni, hogy van valami bizonyos hang vagy zaj az ugatáson kívül ami a kutyádat megrémiszti.
Ezt a viselkedés, idáig ha jól emlékszem amit írtál kétszer fordult elő.
Ha legközelebb a kutyád ezt csinálja, figyelj te is jól hátha az ugatáson felül más olyan hangot is meghallasz amit a kutyád meghallhatott.
Egyik kutyám csinálta azt, amit a tied, elindult hazafelé váratlanul. A szó szoros értelmében meg volt ijedve.
Körülbelül a harmadik alkalommal jöttem rá arra, hogy Ürömön robbantásokat végeznek a hegyoldalba. Viszont én alig hallottam, csak olyan morajlás félét. Akkor jöttem rá arra, hogy a kutyám voltaképpen mitől is ijedt meg.
Ezután mikor máskor is megijedt, tudtam, hogy a hegyen robbantanak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!