Mi a véleményetek az alábbi esettel kapcsolatban (német juhász kölyökkutya)? Helyesen jár el a tenyésztő?
Sokan mennyire hangoztatják, hogy a tenyésztő kutyái százezrekért csodakutyák, egészségesek mint a makk, minimum 15 évig élnek, aztán tessék.
Lehet, hogy szaporítóval jobban jártál volna, komolyan. Olcsóbban ugyanazt. Ez a tenyésztő meg ment a jogászhoz.
Hidd el, a végén ti jöttök ki így is, úgy is rosszabbul. Én itt már nem vennék másik kutyát, fél áron se. Az lett volna az egyenes, ha ingyen odaadja. De ő is számára minél kedvezőbben akar kijönni a dologból.
Szerintem szemelj ki egy jobb kennelt, és vegyél ott kutyát!
Kedves kérdező!
Egy parvo-teszt székletből vagy végbélből 5000ft. Ha nincs széklet, végbélből vesznek mintát, mert mire már nincs széklet, gyakorlatilag éppen csak a szeme állásából nem kimutatható a fertőzés.
Másrészt: a véres széklet nem garancia a parvora, ha kicsit utánaolvasol on-line, le van írva, hogy az esetek kb 40%ában nem jelentkezik. Vannak olyan betegségek, amik szintén produkálhatnak véres székletet, tehát egyik sem garantálja 100%ban a helyes diagnózist, csak a gyanú alapja. Továbbá az sem mindegy, hogy széklet előtt, benne vagy után van vér.
A tenyésztő nem járt el etikusan, viszont részéről jogos a történet. A szerződésben foglaltakat az ő oldaláról teljesítette, Te pedig nem mentél a pénzed után eleget. Ez volt a tanulópénz. A tenyésztő is ember, az emberek pedig a saját érdeküket nézik. Jogilag nehezen lesz támadható, egyébként meg felesleges, úgyhogy veszett ló az egész.
Én nem hoznék tőle még egyszer kutyát, de ez mindenki saját szuverén döntése.
Ha megengedsz egy megjegyzést: Itt a lehetőséged, hogy elhozz egyet a több tíz fajtamentős kutya közül.
Szerintem a kiskutyában benne volt a vírus, de nem látszott, nem ütközött ki rajta, és az orvos szerintem rávakcinázott a már benne bujkáló betegségre. Lehet, hogy ezért volt a kiskutya menthetetlen.
Ha én lettem volna a tenyésztője, ingyen adtam volna másikat neked. Mert ha elhozod tőlem és harmadnapra bélgyulladást kap akkor joggal arra kell gondolnom, hogy lehet, hogy nálam fertőződött meg a kölyök.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!