Kiskutyát egyedül lehet hagyni délelőtt? Iskolás vagyok, és nem érek haza csak fél2-2 között.
Én nem is értem, minek tetted fel ezt a kérdést, ha úgyis mindenre találsz kifogást, és mindent úgy fogsz csinálni, ahogy azt te jónak látod.
A kiskutyát az elhozatala után legalább 1 hétig nem lenne szabad még csak rövid ideig sem magára hagyni, hiszen akkor választják el az anyjától, a testvéreitől. Gondolj bele, egy 1-2 éves kisgyereknek is milyen lenne, ha elvinnék a családjától, 2 napig mellette lennének folyamatosan, aztán egyedül kellene maradnia. Hiába van otthon anyud fél 1-ig, gondolom ő sem tud egész délelőtt a kutyával foglalkozni, biztos van más dolga is (főzés, takarítás, ügyeket kell intéznie stb.) Ha mégis egyedül hagyod, viseld el az esetleges következményeit...
A másik meg, hogy a tenyésztést a tenyésztőkre kellene bízni! Gondolom, a szülők nem rendelkeznek egészségügyi szűrésekkel (pl. diszplázia), így a kölykök nagyobb eséllyel öröklik azt, még ha ez nem is rögtön mutatkozik meg, csak évek múlva. A származásról nem is beszélve, hiszen így hogyan igazolod, hogy a te kutyád fajtatiszta vizsla? (Csak a legalább 4 generációra visszamenőleg igazoltan abból a fajtából származó felmenőkkel rendelkező kutya számít fajtatisztának!)
Remélem ezek után az a minimum, hogy az ismerősöd csak ivartalanítási kötelezettséggel adja oda a kiskutyákat. Súlyos hiba lenne, ha még őket is elkezdenék szaporítani, és ezáltal a vizsla is népszerűségre tenne szert a szaporítók körében...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!