Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Meddig "forogtatok" a kutyátok...

Meddig "forogtatok" a kutyátokkal, mire megtanult szépen sétálni?

Figyelt kérdés

Meddig kellett a fordulásos technikát gyakorolnotok, mire a kutyátok hajlandó volt láb mellett jönni laza pórázon?

Az enyémmel csak az utóbbi 2 napban kezdtem komolyabb hangsúlyt fektetni erre (ma konkrétan 1 háztömböt kerülgettünk....), előtte csak a séta bizonyos szakaszaiban gyakoroltuk. Most úgy tűnik, érti a lényeget, de jön mellettem szépen 5 métert aztán már megint csörtet előre, totál kiborít... Amikor előzni próbál, rászólok, hogy "Csssst!" és akkor lelassít, de utána megint próbálkozik....

Nektek hány napig/hétig/hónapig tartott ez?

2014. máj. 4. 22:54
1 2 3
 21/25 zsuzsabazsa ***** válasza:

Ezt így nehéz elmagyarázni. Ez póráz technika. Megfelelő időben, megfelelő póráztartással, az előre törőkutyát visszakényszeríteni a bal láb mellé. Ha még életedben nem láttál ilyet akkor ne is próbálkozz vele mert csak árthatsz vele a kutyának vagy nem érsz el eredményt.

Jobb ha megkérdezel egy olyan embert aki ilyet csinál, hogy a szemeddel is lásd.

Hiába írnám le neked, a látvány sokkal többet ér és rendkívül hatásos is.

2014. máj. 6. 18:24
 22/25 Szilvi & Argos ***** válasza:

A fordulgatós módszer tényleg használ, de én pár fordulás után támolygok :D több kutyát sétáltattam úgy, hogy hátam mögött két kézben a póráz, és amint feszülne, hirtelen hátralépek egyet-kettőt, amíg a kutya mögém nem kerül. Megállok, és ha vár laza pórázon, akkor indulunk és így tovább :)

A fül mögé rakott kontakt póráz is jó, finom jelzéseket ad a kutyának, de nem húzni, hanem RÁNTANI kell, így egyértelmű számára!

2014. máj. 6. 20:04
 23/25 A kérdező kommentje:

zsuzsabazsa:

Igen, értem mire gondolsz, teljesen igazad is van :) Én se vaktában rángatom a kutyát, rengeteg videót néztem kutyakiképzésről, pont azért, hogy nehogy többet ártsak neki mint használjak. Csak apróbb rántásokkal jelzek neki, nem fojtogatom vagy röptetem :)

Szilvi & Argos:

Na végül a fordulgatást én is hagytam a fenébe és hasonlót csináltam, mint amit Te leírtál! Kicsit hátrébb tartom a kezem a testem vonalánál, félfojtó a füle mögött és amikor jönne elém, kap egy apró rántást. És nagyon úgy néz ki, hogy ezt rögtön érti! :)))) A fordulgatásnál szerintem nem értette, mit akarok.

Egyébként keskeny martingale/félfojtó nyakörve van, ilyen:

[link]

Ez is elégnek tűnik neki és biztonságosabb is, mint egy retriever póráz (az is van neki), amiből már 1x képes volt kicsusszani.

2014. máj. 7. 13:31
 24/25 Szilvi & Argos ***** válasza:

Lényeg, hogy humánus módszerrel sikerül a dolog, ügyes vagy! :)

Retri pórázból érdekes, hogy ki tudott bújni :O

Ezek a félfojtók igazából szerintem csak arra jók, hogy a kutya nem tud kibújni a nyakörvből, ha jól van beállítva...kiképzésre ha fojtóként akarja használni az ember, akkor alkalmatlanok rá...de baromi jól néznek ki, én is szeretem őket :)

2014. máj. 7. 20:15
 25/25 A kérdező kommentje:

Bennem is megfagyott egy pillanatra a vér, mikor valahogy kifarolt belőle! :D Ez a félfojtó is fojt azért rendesen, ha a fül mögött van :)) Mondjuk a szélesebbek biztos nem....de az övé keskeny.

Ó és köszönöm! :D Igyekszünk, ő is kis ügyes.

2014. máj. 7. 23:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!