Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Meddig "forogtatok" a kutyátok...

Meddig "forogtatok" a kutyátokkal, mire megtanult szépen sétálni?

Figyelt kérdés

Meddig kellett a fordulásos technikát gyakorolnotok, mire a kutyátok hajlandó volt láb mellett jönni laza pórázon?

Az enyémmel csak az utóbbi 2 napban kezdtem komolyabb hangsúlyt fektetni erre (ma konkrétan 1 háztömböt kerülgettünk....), előtte csak a séta bizonyos szakaszaiban gyakoroltuk. Most úgy tűnik, érti a lényeget, de jön mellettem szépen 5 métert aztán már megint csörtet előre, totál kiborít... Amikor előzni próbál, rászólok, hogy "Csssst!" és akkor lelassít, de utána megint próbálkozik....

Nektek hány napig/hétig/hónapig tartott ez?

2014. máj. 4. 22:54
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
Egyszer sem, már elhozatal után azonnal úgy tanítottam sétálni, hogy mindig mögöttem legyen. Most 5 hónapos de nagyon profi, figyel engem és mindent megcsinál. Kis ügyes.
2014. máj. 5. 06:33
 12/25 anonim ***** válasza:
100%
Minden kutyámmal ezt alkalmaztam, plusz a menhelyen sétáltatokkal is ezt használom, nekem abszolút beválik, pedig sok nincs közülük lemozgatva. Azt figyeltem meg, hogy nem mindegy, milyen attitűddel csinálod. Ha úgy állsz hozzá, hogy na most egy órát fordulgatok, majd lesz valami, akkor tényleg nem fog hatni, de ha határozottan elindulsz, és valóban erőteljesen megfordulsz, mihelyst a térdet vonalát megelőzi, 5 perc alatt meg tudja érteni a dolgot. Utána már csak 1-1 ismétlés kell, és kész is.
2014. máj. 5. 08:26
 13/25 anonim ***** válasza:
48%

Nekem dogo canariom van. Mindenki mondta, meg le isvan írva, hovy kemény kézbe való.

Olyan kiképzők segítettek a nevelésébe akik munkakutyákat képeztek ( nek ) .

Amikor elhoztam a kölyköt, a harmadik oltása után azonnal vittem mindenhova. Soha nem forgolódtam vele.

Lehet hogy barbár régi módszer a póráz rántás, de nagyon hatékony. Mivel pici volt még nem kellett folytó nyakörv se. Amint próbálkozott húzni, azonnal berántotta a kiképző. A harmadik próbálkozásnál, már csak annyit mondott : ne húzz! Visszugrott röktön lábhoz.

Mikor cseperedni kezdett, rákattant a kutyázásra. Minden szőröst meg akart enni. Na arra annyira pipa lettem, hogy a földbe döngöltem. Ez is brutál módszer egyesek szerint, de minél előbb leszokik annál jobb.

Így miután kinőtte a serdülő kort, és el volt engedve, nem rohant el, hanem lefekszik szabályosan, ezzel jelzi hogy kutya a láthatáron. Ha ezt meglátom, odamegyek ráteszem a pórázt és megy a dicséret.

Le lehet pontozni nem érdekel, nekem minden kutyámnál bevált ez a módszer, és rövid idő alatt megtanulja.

2014. máj. 5. 08:43
 14/25 anonim ***** válasza:
100%
Azért ha nagyon makacs a kutya,simán lehet röptetni.Tehát a lendülettel,amivel ellenkező irányba fordulsz,jön a kutya is.Ha mondjuk úgy húz,hogy már a karod tépi ki,te is keményíthetsz.Amúgy kutyán múlik.Volt,amelyik fél óra múlva feladta és szépen jött mögôttem,volt amelyikkel hetekig küzdöttem,vagy álltam egy helyben 45 percet,mert vontatmánynak képzelt.Ilyenkor fő a kitartás,rajtam az segített,hogy tudtam,én tovább bírom,mint a kutya.Meg ha később esetleg lazított,rögtön kezdtem előlről.Mellette pedig tényleg fontos,hogy lemozgassuk és hogy jutalmazva legyen,de ez nem kötelező.
2014. máj. 5. 09:03
 15/25 anonim ***** válasza:

Ha egy pórázfegyelemmel hetekig kell szórakozni ott valami nagyon nem stimmel.

Én egyszer találkoztam egy kutyával aki 10percig bírta.. de a kutyák nagyrész (kb 60-70%) már az ötödik fordulásnál rájön hogy mit kéne csinálni.. (1-2 bull tipusú akinél valahogy nehezen akar bemenni az infó amúgy)

Amikor a kutya előzni próbál akkor ne szóljál rá... pórázfelegyelmnél nincs beszélgetes a kutyaval. nem figyelmezteted nem dícséred

2014. máj. 5. 09:46
 16/25 anonim ***** válasza:
100%

Én kb 3 hónapig csináltam, papírforma szerint. A kutyám rendkívül akaratos, gyakorlatilag semmit nem ért. Ráadásul okos egy dög, tudta, hogy pl a zebrán nem fogok vele fordulgatni, ezért ott mindig elkezdett húzni (többek között ezért sem alkalmaztam a megállást, pedig egyébként elég türelmetlen kutya, lehet, hogy azt jobban bevette volna).

Én jó erősen megbököm a lábammal, ha előre akar nyomulni, ettől észbe kap.

2014. máj. 5. 10:14
 17/25 anonim ***** válasza:

Az én kutyám ismeri a bal és jobb oldalt, ha megyünk az utcán és a mutatóújam lefelé mutat úgy jön velem egy szintben, kanyarodik mint a kisangyal....mindaddig amig megkapja a maga jutalmát, aztán fogja magát és lemarad, csoszog szagolgat.

Tudom, hogy az én hibám, mivel így tanítottam neki azt, hogy ha olyan helyen engedem el, ahol fontos, hogy mellettem maradjon megteszi, de soha nem fog folyamatosan, vigyázban haladni mellettem....na bumm:)

2014. máj. 5. 10:32
 18/25 anonim ***** válasza:

Más dolog a láb mellett séta és a laza pórázon való előtted sétálgatás.

Valahogy úgy gondolom az általános sétákhoz annyit kell csak csinálni, hogy ne szakadjon ki a a kezed a húzástól. Szóval vedd külön a kettőt. A melletted való séta lehet rövidebb, mert azt nehéz elérni hosszú távon és old ki pár méter után. Ezt a távolságot növeld folyamatosan.

Van olyan kutya akinél marhára nem válik be a fordulgatás, pl a foxi féle terriereknél szerintem nem, mert annyira kíváncsiak, hogy neki minden irányba lesz valami nagyon érdekes.

Ha csak időnként tudjátok gyakorolni vagy csak gyors séta van és nincs időd vele szórakozni, akkor inkább hámba menjen. Tehát válaszd külön a kettőt, hámba húzhat, nyakörvbe nem. És rendes fojtóval,de csak egy rántás, nem folyamatos húzás.

2014. máj. 5. 12:19
 19/25 anonim ***** válasza:
100%
A legtöbb a hozzáálláson múlik. A kutya tudja kivel szórakozhat. Akinek olyan a kisugárzása, bármilyen módszerrel meg tudja tanítani. Türelem, de magabiztosság kell hozzá. Oké, a kutyán is múlik, de nézzen mindenki magába....
2014. máj. 5. 17:03
 20/25 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, jöhetnek még! :)

Eddig nem írtam, de az enyém menhelyről van, 1 évesen került hozzám kb. 4 hónapja, előtte kóbor kutya volt és terrier v. tacskó/labrador keverék lehet :)

Pórázon sétálni NEM TUDOTT, összevissza rohangált minden irányba :D

Most már eljutottunk odáig, hogy szépen lehet vele közlekedni és menet közben nem rángat( max. amit írtam is, hogy akkor lő ki, ha hirtelen kutyát lát :D ) Na én azért ennek is marhára örülök, meg annak is, hogy sikerült leszoktatnom az utcai és otthoni kajafelszedéstől (ha meglátott egy eldobott chipset, párizsit, kenyeret, cukorkát, rögtön fölkapta és megette).

És igen, neki mindenhol van valami érdekes, ma kimentünk egy zöldövezetbe 3 órás sétára és MINDENT meg akart nézni/szagolni :D

2014. máj. 5. 18:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!