Miben változtatta meg a kutyátok az életeteket?
Figyelt kérdés
2014. ápr. 23. 11:24
1/8 anonim válasza:
Felelősségteljesebb lettem elsősorban.
2/8 anonim válasza:
-Többet vagyok kint a szabadban (panelban lakok)
-Én is felelősségteljesebb lettem
-Kutyám által jobban kezdtem el kommunikálni az emberekkel (eléggé antiszoc gyerek voltam)
-Önzetlenségre is megtanított
-Rendszerességet is vitt az életembe
Azt hiszem kutya nélkül már nem tudnék élni :D
3/8 anonim válasza:
Mindenben. A kutya lett az életem központi irányítója. Amíg nem volt kutyám, volt egy xy véleményem a kutyásokról. Mikor lett, belülről ismertem meg a helyzetet, tapasztaltam a nehézségeket, a mindennapi küzdelmeiket. Voltak emberek, akik lemorzsolódtak a kutya miatt és lettek új barátaim, ismerőseim, akiket a kutya által ismertem meg. Új napi rutin, új hobbyk. Elkötelezettebb lettem az állatvédelem terén. Sok áldozattal jár, például nem lehet elmenni nyaralni akárhova, mert rengeteg hely van, ami nem kutyabarát. Nincs kire bízni, vagy túl költséges a kutyapanzió. Az én kutyám csak annál marad meg, akit régóta ismer, idegen lakásba, idegen emberek között nem szeret lenni egyedül.Ha lakásban van, meghatározott időnként le kell vinni. Ha a pasimnál aludtam, reggel korán otthagyatm az ágyba, mert nekem haza kellett mennem a kutyámhoz. Neki nem tetszett, dehát a kutya az én felelősségem, és én repültem hozzá. A pasi meg ment a levesbe. Olyan pasim is volt, akit a kutya nem engedett beülni a kocsiba, szóval a kutya igen féltékeny tud lenni, és kiveszi a részét a partnerválasztásból. Amíg nem szobatiszta és nincs rendszer a közös életetekbe, unalmában szétszedi a lakást, amíg te dolgozol. Szóval meg kell gondolni, mit vagy képes a kutyáért vállalni. Én nem akartam kutyát, csakhát rámbízták pár napra, aztán elfelejtettek érte jönni. 8 éve az életem része, de nem bánom, jobb ember lettem a kutya által és nagyon szeretem. A többi kutyatartót is jobban tisztelem.
4/8 anonim válasza:
Sok barátom lett, jó társaságba kerültem. Tükröt tartott elém, segített sok jellembeli hibámat meglátni, ami az emberi kapcsolataimban is érződött korábban. Tudatosabb vagyok az emberi kapcsolataimban is, mert megtanítottak arra, hogy ha nem vagy következetes (pl. csak fenyegetőzöl a büntivel, de aztán mégis ráhagyod a nem kívánt viselkedést), nem fognak komolyan venni. Plusz türelmesebb lettem sokkal, pedig egy eléggé hirtelen ember vagyok egyébként.
5/8 anonim válasza:
Felelősségteljesebb vagyok, aggódóbb, jobban odafigyelek másokra, és ami a legjobb, hogy átértékeltem a menhelyi kutyákat. De tényleg! Korábban azt gondoltam, a fajtatiszta kutyáknál nincs jobb, de ma már tudom, hogy a menhelyes kutyák is fontosak, ők is szeretetreméltó élőlények, akik érdemesek egy jobb életre.
6/8 anonim válasza:
Azt még hozzátenném, hogy a kiadásaid is növekedni fognak, erről nem szabad megfeledkezni. A kutya etetése egy örök kérdés. Táp, legyen vagy konzerv, esetleg házi koszt csonttal, de ha táp, akkor az mozsi fajta, vagy a tescos no name, vagy royal canin. Mindenki mást mond, de a választás azon múlik, mit tudsz megfizetni és te mennyire adsz a minőségre. kellenek oltások, alap az ivartalanítás, ha nem akarsz bajt. Nagyon tudok haragudni az olyanokra, akik erre nem figyelnek és kiszúrnak a kutyájukkal és a kis szerencsétlen kölykökkel. nehéz őket elajándékozni, megölni meg erkölcstelenség. Ez a te felelősséged. Ha a kanod nincs ivartalanítva, nagyon tudnod kell uralni, vagy 3 méter kerítést építeni, mert az ösztöne hajtja. vannak olyan gazdik, akik nem vigyáznak kellő képpen a tüzelő szukákra, neked kell figyelned, a bokor mögött bármi megtörténhet, míg te jóízűen cseverészel a többi gazdával. Ha a kutya megbetegszik, esetleg valami mérget feleszik az utcáról, az zsebbevágós dolog és lelkileg is tudja marcangolni az embert, hogy miért is nem figyeltem jobban. Társasházak környékén rendszeresen szórják a mérget azok a nem kutyabarát emberek, akik így vezetik le a feszültséget. A legfontosabb, minden körülmények között legyen nálad zacskó, hogy fel tudd szedni a kutyakakit és ne vidd be a játszótérre. Emiatt utálják a kutyásokat leginkább és olyanok kutyáját is lemérgezik, akik pont nem tartoznak az ilyen kultúrálatlanok közé. Ne haragítsd magadra az embereket, mert kitolsz azokkal, akik a barátaid. Ezek még szintén fontos dolgok, amik a kutyával járnak és bizony megváltoztatják az életedet.
7/8 Akiteki válasza:
Alapjaiból forgatta ki. Még el is költöztünk a kutyák miatt. :)
8/8 anonim válasza:
Megváltoztatta az életemet teljes mértékben. Azóta handler vagyok és most kezdem el a munka vizsgákat majd a kutyámmal. De amióta ő van felforgatta az életemet. Handlerkedés,agility.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!