Hogyan, miről neveztétek el kutyáitokat? Gondoltatok-e rá, hogy ne tucatnevet kapjon, vagy nem törekedtetek az egyediségre, csak arra, hogy tetsszen? Meg volt már előre a kutyus neve (ha tervezett volt) vagy csak később döntöttetek?
Az én egyik kutyám hívóneve az, amit a tenyésztő adott neki. Mondjuk egyébként is egyedi és jó név, illik is rá, és legalább nem kellett rajta sokat filóznom.
A másik kutyám még nagyon fiatal volt, mikor kinéztem magamnak, és a tenyésztő mondta, hogy választhatok neki törzskönyvi nevet is az adott kezdőbetűvel. Mivel magyar fajta, ezért egy ritka magyar női nevet néztem ki neki.
Édesanyám azt mondta, hogy csak akkor lehet kutyám, ha Molly lesz a neve :D
Egyébként tökéletesen illik is rá, szóval ezzel elég nagy terhet vett le rólam, hogy nem kellett agyalnom rajta. Ennek 7 éve...
Gyerekkorunkban a balatoni szomszéd kutyáját hívták úgy, ahogy most a mienket, és az a kutya hatalmas, fenséges,elegáns kan volt (tricolor collie)-és hagyta magát nyúzni...
Sokat agyaltunk mi is a néven,de végül összenéztünk és ezt a nevet kapta.. Amúgy Aramis a három testőrből.. Szeretjük a nevet,mert noha relatív hosszú,- ritka és a sok "kevésbé művelt" szerencsére nem is tudja első hallásra megjegyezni :))
Én meg mindenképp magyar neveket részesítek előnyben, nem tetszenek a külföldi csöpögős becenevek, amik ráadásul többnyire embernevek. Nem szeretek embernevet adni állatnak, kivéve ha tényleg illik rá.
Gyerekkoromban több kutyánk volt, mindig én nevezhettem el őket :) és az a fura, hogy a legtöbb kutyára teljesen passzolt a név! Pl. a Pajtás lett a legbarátságosabb, legbújósabb kutyánk, a Hetyke egy páváskodó kis gavallér, a Zsivány a legnagyobb zsivány a környéken...
Az egyik mostani kutyám az ugrabugraságáról kapta a nevét, a másik magyar fajta, azon sokat gondolkodtam, végül kimondottan magyar hangzású, de viszonylag semmitmondó nevet választottam neki.
A menhelyi kutyusunknak nyálas tucatneve volt (Szonja) ami ráadásul totál nem illett rá. Hetekig tartott, míg megtaláltuk a tökéletes nevet számára. Simán megtanulta.
7. vagyok. Előző kutyusunkat kölyökként, piacon vettük még nagyon-nagyon rég, csivava volt.
Bundi nevet adták neki a gazdái. Igazi tucatnév. Át is akartuk keresztelni, de aztán mégis meghagytuk, kezdett kinőni a végleges szép nagy szőre (hosszú szőrű volt) és tényleg, olyan szép kis bundája volt egész életében :) Mindig meglepődtek az orvosok, mikor mondtam, hogy 13,15, 17 éves.... Annyira szép volt :,)
Unokatesóim kutyáinak is érdekes neve van...
Az egyik egy spániel, Pandóra. Igazi kis rosszcsont, bajkeverő.
A másik egy lány boxer és Kiméra a neve...(Külföldiek, úgyhogy 'Himera' az ejtése azon a nyelven..) A gazdája nagy metálos, hát nem tudom, szerintem nem illik a kutyához a neve, olyan kis bújós, játékos :) Úgyhogy a többiek 'Himának' becézik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!