Hogyan, miről neveztétek el kutyáitokat? Gondoltatok-e rá, hogy ne tucatnevet kapjon, vagy nem törekedtetek az egyediségre, csak arra, hogy tetsszen? Meg volt már előre a kutyus neve (ha tervezett volt) vagy csak később döntöttetek?
Hát rengeteget filóztam,alap hogy magyar név ne legyen,se ilyen tucat morzsi,mogyi,süti és társai mindenképp külföldi nevet akartam ami "i" végződésű. Még nem volt meg csak tenyésztőjénél láttam,illetve küldött fotókat, és hirtelen ugrott be egy unalmas estén bosszankodtam hogy elvették a kedvenc sorozatomat és valami idétlen kórházas sorozat ment helyette, de aztán ahogy néztem hirtelen meghallottam azt hogy Lucy (Lüszi) így hívták a nővért és szerelem volt első hallásra:)
Tehát öröm volt az ürömben hogy sorozatom nem ment de a tökéletes nevet megtaláltam!
Az miért alap, hogy magyar név ne legyen?
Mielőtt elhoztuk sokat gondolkodtunk a lakótársammal. Indie vagy Hobo nevet akartunk adni neki, de megláttuk és végül tök más lett: Samu. Annyi volt a fontos hogy ne tucatnév legyen, és ne legyen konkrét, ismert jelentése (Bátor, Vitéz).
Én kinyomtattam egy kutyanévnaptár összes nevét szép listában, és a páromat ezzel traktáltam.
Hamarabb volt név, mint kutya, de a kutya igazodott hozzá :D :D
De a jövendőbeli két kutyámnak is megvan már a neve, pedig azokra még éveket kell várnom.
Sintértelepről fogadtunk örökbe egy név nélküli kutyát, nagyon sötét színű, kan kutya. Mindenfélét kitaláltunk neki, nekem a Vilmos tetszett nagyon, de családi kutya és a többiek nyafogtak, hogy az nem jó...Felvetett valaki egy nevet, más meg leszavazta.
Nekem tetszett nagyon a Vivi (Final Fantasyból és nem Vivienből :D), hallgatott is rá a kutya, többeknek nem tetszett. A Bonifác (Boni), Misi meg a Marci is tetszett, de azt megint leszavazták. Alex jó lett volna, de a szomszéd kutyáját is így hívták (nem akartuk, hogy folyton sírjon az öreglány, ha megszólítjuk a kutyát :) ) Felvetettem, hogy legyen Indián és akkor becézhetjük Indinek (Indiana Jones rajongók vagyunk apámmal), de ez se volt jó... Szeretek cukrászkodni, mondom legyen valami sütineve, de leszavaztak :D Egyik nap kávézás közben felolvastam összeírt neveket, nem tudtunk közös nevezőre jutni, de a kutya eldöntötte: Rudi. Erre felfigyelt és jött oda, többször is.
Én azért néha becézgetem, hogy "kis Tony Montana" meg "Sebhelyesarcú" , mert vannak régi bunyóból való sérülések az arcán XD
Egyébként szempont volt, hogy ne csináljunk bohócot se a kutyából se magunkból, ha szólunk neki az utcán és ne legyen negatív név (pl. Lucifer).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!