Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A magyar fajták nem érdemelnek...

A magyar fajták nem érdemelnek jó gazdit? Miért van az, hogy aki magyar fajtát választ, azzal szemben elnézőbbek, még ha nem is tartja jól a kutyáját?

Figyelt kérdés
Mudim van, ezért gyakran olvasom itt a gyakorin a magyar fajtás kérdéseket, meg tenyésztőkkel is sokat beszélgetek. Ebből nekem az jött le, hogy aki nem ért hozzá, vagy szaporítja a magyar fajta kutyáját, az nem esik olyan szigorú megítélés alá, mint aki külföldi fajtával teszi. Pl van itt egy komondoros kérdés. A 17 éves lány 0 hozzáértés mellett kapott egy 4 hetes komondor kölyköt. Ha ez más hasonló fajta lenne, apró darabokra szedték volna a lányt a válaszolók, itt nem történt semmi ilyesmi. Vagy ottvan egy régebbi kérdés, ahol többen védték a kuvaszát szaporító gazdit, mert ő legalább tesz valamit a fajta megőrzéséért. Mudis tapasztalatom az, hogy mudi kölyökhöz gyakorlatilag bárki hozzájuthat, akár tk-s, szűrt szülőktől, potom pénzért, minimális utánajárással, akkor is, ha maximum plüss kutyát adnék a kezébe. Miért van ez?
2014. ápr. 13. 17:08
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:

Már tényleg ritka az ilyen parasztbácsis mudi főleg mert átáltak a sinkákra, meg megint a pulikra, de tudod mi jobb epilepszia szűrésre a kutyának a felmenők ismereténél? Az epilepsziás kutya vérvonalának lezárása (hogy most szépen fejezzem ki magam) Ha valaki nem szaporító és nem ebből akarja meg keresni a rezsit akkor vidéken az ilyen kutyát agyonütik és kész, pont, vége nem kell örökletes betegségekkel foglalkozni ezután.

Persze tudom ez nem épp felel meg az eu állatvédelmi törekvéseinek de az elmúlt párszáz évben tökéletesen működött.

2014. ápr. 14. 15:24
 22/25 anonim ***** válasza:
Utolsó, nem tudom te hogy vagy vele, de én nem az eu-s törvények miatt nem ütöm agyon a kutyám, hanem azért mert szeretem! Könnyű pattogni amíg nem a te kutyád lenne a kiszelektálandó egyed. Vagy te agyon ütnéd azt is? Ne haragudj de akkor nem vagy normális.
2014. ápr. 14. 17:59
 23/25 anonim ***** válasza:
eredendő fajtaszelekcióról beszélek most.. meg arról hogy mi megy vidéken. Nme azt mondom hogy ez jó(mert ugyan ezt ma ivartalanítással oldjuk meg már aki normálisabb) De EZ garantálja vidéken a szelekciót nem véletlen nincs olyan mudi meg puli ami nem dolgozik.. Amúgy jobb esetbe megkapta az ösztönhiányost kutyát unoka akárki rossz esetbe őket is szelektálták.
2014. ápr. 14. 19:21
 24/25 A kérdező kommentje:
Az epilepszia pont az a betegség, ahol nem elég, ha a beteg kutyát kiszelektálod. Mindkét szülőt és az összes tesót ki kell.vonni a tenyésztésből, akkor is, ha az adott pártól volt 3 alom és ebből egyetlen beteg kutya született.
2014. ápr. 15. 20:26
 25/25 anonim ***** válasza:

Az epilepsziáról pedig ezt kellene minden mudisnak elolvasni: [link]

Ugyanis itt is rengeteg a félretájékozottság, a félreértés, de a linkelt honlapon nagyon szépen le van írva a lényeg.

2014. ápr. 15. 22:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!