Hogy adjam a tudtára, hogy a legjobb barátja már nincs többé?
" milyen negatív vagyok"
Ez a kulcsa a történetnek, az emberek sokkal nehezebben teszik túl magukat ezen mint az állatok, az állatok valahogy ösztönösen érzik, hogy a halál az élet velejárója.
Keresik a falkatagot, majd elfogadják a hiányát, mert a génjeikbe kódolva tudják, hogy az élet az élőké.
Tehát a lényeg, hogy te minél hamarabb túltedd magad az egészen, ne csak eljátszd, hanem őszintén fogadd el, gyászold meg, aztán lépj tovább.
Amíg te nem lépsz tovább, addig a kutya 100%-osan érzi ezt rajtad, és ő sem tud továbblépni.
Aztán te miatta nem tudsz, és egy ördögi kör lesz belőle.
"Ha a kutyám látta volna hogy meghalt.. biztos vagyok benne, hogy ő is vele ment volt, a depresszióval"
Ezt így most nem tudom, hogy pontosan mi akar lenni, de ha az amire gondolok, akkor eléggé félreismered az állatok természetét.
Valószínűleg sokkolta volna a macska halála, de hamarabb felfogta volna hogy mi történt.
Depresszióba pedig kizárólag az egész falka további viselkedése tudja taszítani, egy egészséges, és pozitív(!) környezetben esélytelen a depresszió, akár látta, akár nem.
Ez most így elég paradox, hogy a halállal együtt emlegetem a pozitív hozzáállást, de ha körülnézel a természetben, mi hogy működik, mire milyen reakcióik vannak az állatoknak, (akár életük párját is ideértve) rá fogsz jönni, hogy sok szempontból ezerszer érettebben élik meg ezeket a dolgokat, mint az emberek... vagy legalább is a nyugati kultúrában élő emberek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!