Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen indokokkal lehet el...

Milyen indokokkal lehet el altatni egy kutyát?

Figyelt kérdés
Ha agresszív és támadni szokott a család tagokra.

2014. márc. 22. 11:32
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:

De te is ott voltál és lett volna módod már az első ilyen megnyilvánuláskor tenni ellene,nem hagyni,hogy idáig fajuljon a helyzet.

Családtagoknak próbáld megmagyarázni,hogy egészséges állat elaltatását tiltják a törvények,hátha sikerül felfogniuk,nem bonyolult.

Ti gyakorlatilag elkönyveltétek,hogy ez a kutya menthetetlen,kezelhetetlen,meg kell ölni.Ez nem így van.

2014. márc. 22. 16:03
 22/25 anonim ***** válasza:

Első vagyok.

Nos. A helyzet a következő. A szukai kutyáid azért nem ilyenek, mert alárendeltebb jelleműek, csak mázlid volt eddig, hogy ilyen kutyákat fogtál ki. A szukákról ennyit.

Most kifogtál egy domináns kan kutyát. Első lépésként azonnal vigyétek ivartalanítani, mert bár fölvett már rossz szokásokat, sokat fog javítani, ha nem árasztja el az agyát a tesztoszteron. Tévhit: nem fog meghízni. Csökkentsétek a kaja adagját. Egyszerű: sok kaja=elhízás Kevesebb kaja=fogyás.

A probléma ott kezdődik, hogy szerintem gyerek vagy. Így nincs elég fizikai és lelki erőd, tekintélyed a kutya előtt. Se neked, se a családodnak. Gyerekként nehéz ezt megoldani, a szüleidnek kellene szigorúbbnak lenni a kutyával (egy felnőtt erősebb jelleműbb, a kutya könnyebben elfogadja vezetőnek), de nem értenek hozzá, így neked kell nagyon határozottan kiállnod.

A kutya uralkodik a családodon, úgy gondolja ő a főnök, a király, az úr, nem tisztel senkit. Nem szabad neki engedni. Mostantól következetesen be kell tartatni vele a szabályokat, nincs ellenkezés! Először valószínűleg be fog keményíteni, mert úgy érzi el akarod venni a hatalmát, de nem szabad hagyni. Ha morog, földre kell nyomni, amíg meg nem adja magát (bár nem szívesen mondok neked ilyet, mert ehhez tényleg erő kell, és félek, nehogy leharapja a kezed). Nincs asztalról kunyerálás, nincs "azt csinálok amit én akarok, le*rom mit mondasz". Ha mondasz valamit a kutyának, azt tartasd is be vele. Mindig! Előbb utóbb meg fog törni, de csak akkor ha határozott és következetes vagy! Ne keserejd el, hogy a családod nem működik együtt. Ha TE kiharcolod magadnak a tiszteletet a kutyától, veled nem fog így viselkedni.

Érződik az írásodból, hogy félsz tőle, és nem szereted és ezért akarod elaltatni. Megértem. Én azt mondom győzd le a félelmed, próbálkozz meg azzal amit írtam, ha a szüleid nem tiltják le ezekről a dolgokról, tedd meg te. Hátha sikerül. Ha pedig megváltozik, akkor már nem fogsz félni tőle és megszereted. De lásd be, nem igazságos megölni egy állatot azért, mert a szüleid elrontották a nevelését.

2014. márc. 22. 16:32
 23/25 anonim ***** válasza:
Tudnál a kutyáról képet feltenni (akár privátban is küldhetsz) és bővebb leírást róla. A természetéről, mióta van nálatok, előtte hol volt stb. Jelenleg szakdolgozatot írok, április hónapban még nem tudok kutyát bevállalni, de utána szeretnék találkozni vele, ha van lehetőség.
2014. márc. 22. 16:47
 24/25 A kérdező kommentje:

Köszönöm az első értelmes válaszolónak! "Első vagy"

Még egyszer le írom hogy évek óta mondom nekik hogy ne etessék már folyton.. de velük nem lehet

leülni meg beszélni mert vagy agyuk nincs, vagy szemük hogy lássák ez nemnormális.

Mindenki csak azt mondja hogy beszéljem meg velük már eből is elegem van.:(

Nekik mikor az orvos mondta hogy kövér sem vették komolyan.

Legyintenek rá hogy talán egy picit de az sem baj inkább mint hogy sovány legyen..

Ilyen hozzá állás mellett. nem fog se lefogyni se meg fegyelmeződni.

Már mindent próbáltam kimértem a napi táp adagjukat hogy csak azt egyék amit kimértem nekik.

De ők még emelete adnak neki minden félét, HIÁBA MONDOM HOGY NE!

És igen pontosan ez a probléma hogy azt hiszi ő a falkavezér

Nem engedik hogy vigyem suliba mert azt hiszik

hogy az bántás a kutyának ha fegyelmezik, mert hogy morog és akkor

"jajnem akarja ne bántsad..."

Néztem sokat Cesar Millan műsorát és láttam hogyan kéne hozzá állni.

Tudom amikor morog a földre kéne nyomni stb.

De egy én nem bírom 2 az lenne belőle hogy ne bántsad!!!

Próbáltam is de valóban én nem bírok vele, meg meg is haraphat.

Itthon ezt nem tudom meg tenni vele csak ha elköltöznék és vinném magammal akkor

meg tudnám talán változtatni de ara meg nincs esély.

És még egyszer köszönöm hogy legalább Te meg értesz és,

biztatsz.

2014. márc. 22. 18:57
 25/25 anonim ***** válasza:
100%

Én is azt mondom, hogy inkább szóljatok a fajtamentésnek, ők mindenképp segítenek. Itt tudod elérni őket:

[link]

De nagyon kérlek, ha egy kicsit is szereted azt a kutyát és bántana a tudat, hogy miattatok hal meg, akkor ne altassátok el! Tudom miről beszélsz, hogy nem lehet a család tudtára adni a dolgot, de ne a kutya haljon meg emiatt! Inkább jusson neki egy másik, jó gazdi aki meg tudja nevelni és boldogan élhesse tovább az életét.

2014. márc. 22. 21:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!