Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Érdemes lenne már kint altatni?

Érdemes lenne már kint altatni?

Figyelt kérdés
A kiskutyám most 4 és fél hónapos. Nappal a kertben van, de be is jn néha, amúgy kimegyünk hozzá játszani, tanítani meg visszük sétálni. Hosszú szőrű fajta. Eddig bent aludt, de már csak jutifalatért volt hajlandó bejönni. Most, amikor levittem pisikörre, kifejezetten bebújt a házába(szigetelt). Máskor is volt már nyügi, hogy be kellett jönnie. Hagyjam kint egyszer próbaképpen, vagy ragaszkodjak a fél éves korhoz? Igazából így is sokat vagyunk vele, a bent alvást én csak azért szeretném/szerettem volna, mert akkor velünk van, hallom ha van valami az este.
2013. máj. 24. 23:20
 1/4 anonim ***** válasza:
Hát a mi kutyánk, már 4 hónapo kora tájt simán kint aludt. Most este nincs is olyan hideg, főleg ha szigetelt a háza, szerintem nem lesz gond.De az, hogy egyik pillanatról a másikra, az lehet sok lenne neki. Bár azt írtad nem szívesen jön már be a lakásba. Én úgy csinálnám, hogy nem engedném be olyan korán, csak olyan 11-12 óra tájt. És ezt az időt mindig halasztani, és egy iő után kintmarad szivesen. :)De ha látod, hogy jól meg van kint is, akkor nem kell beengedni
2013. máj. 25. 08:39
 2/4 anonim ***** válasza:

Szia. Az én kutyám 5 hónapos volt, mikor kint hagytam éjszakára, de én szoktatgattam hozzá, hogy eleinte még csak 8-ig volt kint, aztán 9-ig,10-ig, végül éjfélig. Aztán akkor hagytam kint végleg, amikor reggel, abban a szobában amiben aludt, fogalmam sincs, hogy hogy felmászott az ablakpárkányra, ami virágok ott voltak leverve a földre, és ő ott aludt, és amikor fölkelt, akkor szembe ült az ablakkal, és bámult kifelé. Neki így nézett ki az utolsó éjszakája bent, bár nekem annyival könnyebb volt, hogy kint amúgy is volt már egy kutya, aki estére nincs beengedve, és így tudom, hogy a kicsi se volt egyedül, meg már a nagy se. Szóval tudtam, hogy a nagy védi a portát, így a kicsit is, ezáltal biztos, hogy nem lopják el:)

Amúgy szerintem nyugodtan hagyd kint estére, de figyelgesd, hogy miket csinál, meg ha úgy érzed engedd be.

Nekem az első éjszakája kint a kutyának álmatlanul telt, mert mindig mentem leskelődni az ablakhoz, hogy mit csinál, megvan-e még, jól van-e:)

De én amúgy is mindent túl aggódok, ami a kutyáimmal kapcsolatos.

2013. máj. 25. 09:17
 3/4 A kérdező kommentje:

Én is nagyon aggódós vagyok:) Általában 9-ig van kint, de ezt is fokozatosan növeltük. Volt, hogy édesanyám 11-ig kint hagyta, és mint kiderült, el is aludt. A házához is hozzászokott, szeret bebújni.

Sokan mondják, hogy a kapcsolat miatt jobb, ha a kutya bent alszik még velünk.

2013. máj. 25. 09:52
 4/4 anonim ***** válasza:
de nem konkrétan az alvás a lényeg, hanem, hogy mikor ébren van napközben legyetek vele, amikor csak lehet. ha benn alszik a házban, ti meg szintén benn, de az ágyban, az annyira nem minőségi együttlét, úgyhogy szerintem hagyd kint aludni, ha ő is ezt akarja.
2013. máj. 25. 11:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!