Mi legyen a kutyagumi sorsa?
Nagyim mániája, h a kutyáink ürülékét össze kell szedni, beletenni egy nejlonzacskóba és úgy a kukába.
Ami érthető is lenne, ha városban, panelban élnénk...
De mi kertes házban lakunk, a saját udvarunkban. Miért nem jó az eddigi rendszer, hogy reggelente összegereblyézem és elásom a kert legvégébe? Lebomlik, trágyázza az orgonát meg az aranyesőt, s nincs szaga sem. Mama szerint ez nem jó, mert "megbüntetnek"...
Miért jobb az, ha sohalenembomló nejlonban egy hétig bűzlik a kukában, amit persze csak hetente visznek el? Szerintem az sokkal gusztustalanabb!
Ti hogy oldjátok meg? Hová tüntetitek el a kutyakakit, esetleg macskaalmot?
Köszi!
Mi a régi emésztőaknába tesszük. Egyik ismerősöm üres tejes dobozban gyűjti és amikor az megtelt, megy a kukába.
Én zacskót nem pazarolnék ilyesmire, de el se ásnám, mivel a kutyaürülék nem igazán jó trágyának, nem tesz nagyon jót a növényeknek.
1-es vagyok.
Ja igen, ezt a büntetős dolgot én se értem :D
Megbüntetni valóban nem fog senki, mivel az a te saját kerted, tehát azt csinálsz ott amit akarsz. Szerintem nagyid a növényvédőszerekkel keverhette össze a trágyázást, mert az van jogszabályhoz kötve. Amúgy a húsevő állatok trágyája valóban nem olyan mint a növényevőké, mert karbamidot tartalmaz (ez a fehérje bomlásterméke) és ez nem tesz jót a növényeknek, ezért van hogy a kutyapisi is kipusztítja a füvet. De lényegében nem lesz baj abból, ha elásod, csak oda majd ne ültessetek semmit a későbbiekben :)
Amúgy ha a nagyi hajthatatlan, hát akkor szedje meg szagolja, nem kötözheted össze a kezeit ha annyira akarja.
Nem olyan ám a kutyakaki, mint a lótrágya... Ha egy ideig nem szedem fel, még látom is, ahogy penészedik, nem hiszem, hogy jó a talajnak.
Én egyszerűen csak kidobom a kukába. Ígyis-úgyis büdös ha kinyitom, hiszen van benne ételmaradék is, hetente egyszer szállítják, tehát rózsaillatú úgysem lesz és emiatt sem, meg környezetvédelmi okokból sem szeretnék heti 15 nejlonzacskót elpazarolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!