Mennyire tartjátok fontosnak a higiéniát a lakásban?
Én ha elmosom az edényeiket akkor papírtörlővel szárazra törlöm és megy vissza a földre.Vagy be a mosogatógépbe.De pl külön szivacsot nem használok,csak alaposan átmosom a szivacsot.Bár mosogatógépünk van így ritkán mosogatunk kézzel.
A tányért mi is engedjük,hogy kinyalják aztán be a mosogatógépbe.
Mi kimossuk a kutyás cuccokat (pokróc,törölköző,pár plüss játék) Általában rongyszönyegeket mossunk utána ki.
Szóval nem fertőtlenítünk orrba szájba attól mert van 2 kutyánk.
11 éve így élünk a kutyákkal,semmi bajunk nem volt.
Mondjuk nálunk 2 bichon van,nem hullik a szőrük.
Rendszeresen porszívózunk,fertőtlenítős vízzel mosunk fel mindenhol.
Első körben kezdeném azzal, hogy a mostani albérlet egy romhalmaz sajna.
Másodszor én takarítok rendszeresen de itt sajna nem látszik meg túlzottan.
No és akkor harmadszor: Én úgy szoktam, hogy elmosogatok, és a végén mosom el a kutya-cica tálat. Vissza teszem a mikró tetejére őket, mert mi ott szoktuk tárolni. Ugyan azzal a szivaccsal mosom el, annyi, hogy után kiöblítem azt.
Nálunk este velünk alszanak a jószágok, fekhelyük is van de nem tudom hogy csinálják, mert egyáltalán nem koszosak és nem szőrösek a kis párnáik! :D Hozzáteszem 2-3 hónapja vannak meg ezek a párnák. Annyit szoktam csinálni, hogy kiporolom kicsit, kirakom az ablakban szellőzni.
A fürdetés a zuhanyzóban zajlik. Utána kiszedem a lefolyónál összegyűlt szőröket, meg átöblítem a zuhanytálcát.
Ha esős/sáros idő van kint, akkor én is koszos leszek, meg a kutyák is. :D Előbb a lábukat törlöm meg (ha nagyon koszos, akkor zuhanytálcában lemosom és aztán törlés), aztán cipőmet le, nadrágot cserélek és azokat tisztítom meg.
Hmm, nagyjából ennyi, ami eszembe jutott. :)
Ja igen, és persze ki szokták néha nyalni a tányért, lenyalogatni a májkrémet meg ilyesmi. :D
Simán elmosogatom és annyi.
Kezdhetném ugyanúgy, mint a harmadik, romhalmaz albi, takarítás halottnak a csók :)
Az edényeiknek külön helye van, ha végeztek a vacsival, elmosom, és mennek fel a szekrény tetejére, a szivacsot kiöblítem és kész (macskák táljával ugyanígy). Ha az ő cuccaikat mosom, utána megy a rongyszőnyegük az én kutyázós nadrágjaimmal (általában 2 adag), azután pedig a párom munkás ruhái, de addigra már nem nagyon szokott szőr lenni a gépben. Naponta porszívózunk, így vedlési időszakban egy porszívózás van délután és egy vagy két seprés reggel/este, porszívó után froschal felmosok és kész. Eddig még senki nem kapott el semmit, nincs büdös, és kivételes esetektől eltekintve (a.k.a. "vedlés" - egy husky, egy roti, két macska) szőrcsomók sem gurulnak ördögszekér stílusban ide-oda a lakásban :) Ez nekem elég :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!