Spánieles gazdik ti hogyan tartjátok tisztán lakásaitokat?
Van egy 9 hónapos kislányom, aki most már intenzíven kúszik-mászik és egyre jobban zavar a rengeteg kutyaszőr. Hiába fésülgeti a spánielünket sétálások alatt a párom, én hiába porszívózok most már naponta kétszer, tele van minden szőrrel. Eltakarítom, 2 óra múlva ugyanolyan szőrös a padló....
Nektek sikerül tényleges tisztaságot tartani?Kisgyerekes anyukák?
Elárulok egy nagyon furcsa dolgot.. semmi baja nem lesz a gyereknek egy kis kosztól. Tényleges tisztaság nagyon kevés helyen van. És ahol van ott találhatóak a teljesen immunbeteg gyerekek akik ha látnak valakit aki beteg már belehalnak kb..
Napi 1pórszívózás mellet semmi baja nem lesz a babaának, legalábbis nem a szőrtől...
Sajnos 1 porszívòzás után is van annyi, hogy a baba ruháján, kezén meglátszik. Gondoljatok bele...ő mèg hason csúszkálva közlekedik....
Nem gondolom, hogy egy teljesen fertőtlenített lakásban kéne élnie, de szörnyű, mikor az arcáról szedegetem a szája mellé tapadt szőrszálakat. Régebben is volt kutyànk, de az kezelhető volt. Spánielünk most van először és tényleg őrült mód hullik a szőre. Csomókban megáll a székek, bútorok lábainàl, ajtók mentén....tényleg 2 óránként felgyűlik.
Én sem értem. Pedig már le is nyirattuk. Kb. 1 hétig jobb volt, aztàn kezdődött minden elölről....
Igazából az anyukáktól a hideg ráz néha.. Tegnap oda jött valaki a gyerekével hogy milyen szépek a kutyák stbstb. Mondtam hogy nyugodtan meg lehet simogatni(erre nem számított az anyuka) miután a gyerek hozzáért a kutyához kétségbeesetten keresett valami kézmosó alkalmatosságot..
Én nem vagyok öreg 25éves létemre.. de azért még a szemétbe és a sárba koszba fetrengve játszottam régen fél napokat úgy hogy nem mostam kezet kétpercenként és valahogy túl éltem..
Persze a lakás ne legyen mocskos.. de szerintem elég heti 1-2szer porszívózni kutya mellet is.(ha csak nics valami esemény ami miatt plusz tisztaság kell) minnél több dologgal érintkezik a gyerek szervezete annál ellenállóbb lesz később. Minél kevesebbel annál betegesebb.
Persze ez nem szentírás, de általában beigazolódik..
Ne értsetek félre, nem féltem betegesen a kutyától...állandóan kúszik hozzá, együtt "mancsolnak" a kutya is imádja, nyalogatja, hagyja, hogy húzza a szőrét, stb....
Csak tényleg minden tiszta szőr. Már 4 szőnyeget kellett kidobnom, mert semmivel nem jött ki belőle a beleragadt, beletaposott szőr....
Ezért érdeklődöm, hogy ezzel màsok mit kezdenek?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!