Milyen a jó kutyaiskola?
A jó kutyaiskolában elsősorban nem a kutyákat, hanem a gazdákat tanítják, mégpedig arra, hogy hogyan neveljék és tanítsák a kutyájukat.
A jó kutyaiskolában a pozitív megerősítés módszerével dolgoznak. Büntetést legfeljebb akkor alkalmaznak, ha a kutya már tud egy adott dolgot, de amíg a megértés, megtanulás fázisában van, addig sosem!
A jó kutyaiskolában a kiképzők rugalmasak, nem egyetlen elvet, módszert alkalmaznak, hanem mindig az adott kutyához keresik meg a legmegfelelőbb bánásmódot.
Hirtelen ennyi jutott eszembe.
köszönöm az eddigieket!
Azt sem tudom pl. hogy egyesével foglalkoznak a kutyákkal, vagy mindenki egyszerre csinál mindent? csak én, azaz a gazdi csináltat meg valamit a kutyával, vagy esetleg a kiképző is "elveszi" a kutyát tanítani?...
Én még annyit fűznék hozzá, hogy jó a hangulat, a kiképzők megértőek, nem nagyképűek, hiszen mindent ők sem tudhatnak. Nincs kiabálás, se az emberekkel, se a kutyákkal. Figyelembe veszik a te ötleteidet, észrevételeidet is.
Törődnek azzal, hogy a kutyák eltérő ütemben tanulnak, ha még nem olyan ügyes a tiéd, mint a többiek, akkor veletek külön foglalkoznak, ha pedig gyorsabban megtanulta és már unja, akkor kiállhattok vagy kaptok másik feladatot, nem hagyják, hogy a kutya megunja a tanulást, vagy rossz élménye legyen a sikertelensége miatt.
A felszerelést pedig iskolája válogatja. Van ahol egy soros lánc fojtót kérnek, van, ahol sima nyakörv is megfelel.
Az fontos, hogy flexi pórázzal nem lehet tanítani, általában egy-másfél méteres bőr vagy textil pórázt kérnek.
A jutalomfalat pedig elengedhetetlen a kiképzéshez!
Nálunk lehet a kutya kedvenc játékát is vinni, mint motivációs eszközt.
És a kakiszedő zacskó és itató víz is elengedhetetlen kellék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!