Kötelezővé tennéd minden tenyésztésen/szaporításon gondolkodó embernek, hogy egy hetet dolgozzon sintértelepen pedagógiai célzattal?
Miért éppen a menhelyeken dolgozon egy hetet a tenyésztőjelölt?
Vannak már hivatásos tenyésztő tanfolyamok is, de nem kötelező. De én ezt se tenném kötelezővé. Eddig sem volt az, mégis kiváló tenyésztők vannak Magyarországon. Én is tenyésztő vagyok. Miért kéne menhelyen, keverék kutyák közt lennem, akiknek az eredete teljesen bizonytalan, mindenük bizonytalan, még a létük is az. Amúgy sajnálom szegény menhelyi kutyákat.
Sintértelepet írtam és nem menhelyet. Pont azért, mert ég és föld a különbség, amit bizony a tenyésztőknek is tudniuk kéne, de még mennyire. Tisztelet a kivételnek, de bőven találkoztam olyan tenyésztővel, aki: 1. nem tudta megmondani, hogy kinek és hova adta el kutyáját, 2. nem győződött meg róla, hogy jó helyre kerül-e a kutya, majd nem ellenerőzte utólag sem. Ezek főbenjáró hibák, hisz a menhelyek is megteszik ezeket a kis keverék kutyáiknál, ha örökbe adnak. A sintértelepek nem teszik meg, hisz nem tehetik. De nehogy már egy tenyésztő úgy árulja a kutyáját, mint a gyepmester!!! Ha igen, akkor viszont tudja is meg, hogy hova kerül(het) a kutyája a gondatlansága miatt, mert egyre gyakrabban fordul elő ilyesmi.
A szaporítót pedig nem érdekli az egész, de azért bevágnám őket egy hétre az üvöltésbe, halálba és bűzbe, hogy lássa mit is termelt ő maga. Hátha…
Nem tartom jó ötletnek.
Részint a valóban lelketlen szaporítót nem fogja meghatni az ottani látvány, mint ahogy a sintértelep dolgozói sem mennek tőle a falnak. És a kutyák helyzete sem lenne ettől jobb.
Részint ha kötelezővé teszel egy munkát, akkor fizetni is kell érte. Ki fizetne érte?
Sokkal egyszerűbb lenne olyan törvényt hozni, hogy szám szerint meghatározni, mennyi kutyát lehet szaporítani.
Valamint megszigorítani a tenyészszemlét.
Amelyik kutya nem üti meg a mércét, azt ivartalaníttatni.
Valamint minden egyéb kutyatartó, aki nem ivartalanít, fizessen kutyaadót.
Gondolod azt a szaporitot aki saját kutyáját agyon elleti, disznoolban tartja moslékon, némelyik napfény nem lát soha, akkor meghatná ami a sintértelepen van?
Viszont a tenyésztő ismerőseim háromnegyede kijár a menhelyre segíteni, adományozni, kozmetikázni .. magunktól ... mert tudod a tenyésztő és a szaporito közt óriási különbség hogy a tenyésztő SZERETI a kutyákat.
Ha a tenyésztő olyan nagyon szeretné a kutyákat, akkor nem szaporítana.
Akkor sem, ha jó körülmények között tartja.
Miért nem lehet megérteni, hogy NAGYON SOK KUTYA ÉL HAZÁNKBAN, nem kell több sem fajtatiszta, sem keverék.
Mert kevés a gazda és egyre kevesebb kutyának jut belőle.
Miért nem lehet ezt megérteni?????????
oncogito, nem a kutya sok, hanem fogy a nepesseg.
Le kene oltani az osszes nem nem gazdas keverek kutyat, es sulyos birsag mellett kozelezni a gazdakat az ivartalanitasra.
Meg kene emelni a fajkutyak arat 3x-osara, es kulon engedelyhez, durva feltetelekhez kotni a tenyesztest, eladast.
*ironia*
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!