Milyen kutyafajtát ajánlanátok?
A segítségeteket szeretném kérni. Venni akarunk egy kutyát, csak még nem igazán döntöttük el, hogy milyen fajtája legyen. Ajánlanátok pár fajtát ezekhez a viszonyokhoz?
Elég nagy kertünk van, rengeteg fával, növényekkel (egyik sem mérgező). Napi több, hosszabb sétával is tudnánk szolgálni neki. A kertben lakna, de ha kistermetű mellett döntünk, jöhetne a lakásba is. Egy barátságos fajtára vágyunk, aki szereti a gyerekeket, lehet makacs is, legalább lefoglal minket, amíg megneveljük :) Természetesen a könnyebben tanítható fajtákra is nyitottak vagyunk. A lányom agility-zni is akar vele, hogyha lehetséges.
Én gondolkoztam már a labradorban, aussie-ban, border collie-ban és ilyenekben.
Ti miket ajánlotok?
Köszi!
Kérdező: És eddig milyen kutyáitok voltak?
Firestorm: Miért ne lehetne mondjuk egy drótszőrű vizslát kertben tartani? Főként amilyen telek nálunk vannak...
Dobermann az mindenképp benti kutya, nem érezné jól magát egész nap kint.
Merre laksz egyébként? Szerintem valamilyen kis goldi keverék kölyök tökéletes lenne a számotokra.
Idén enyhe volt a tél,de erre nem lehet alapozni,hogy majd az összes ilyen lesz.Ők egyszerűen nem kertbe valóak,ahogy egy labrador sem.
Skótjuci,mudi,pumi és a hosszabb szőrűek simán el vannak a kertben.
Legutóbb magyar vizsla-labrador keverékünk volt, nagyon imádtuk, hihetetlen jóindulattal volt mindenkifelé, játékos volt, okos, szóval nagyon jó kutyus volt :)
Általában keverékeink voltak, de gyermekkoromból nem emlékszem sok kutyára, elég régen volt már... 1-2 fajtatiszta kutyám volt, páromnak is kb. ennyi. Azt tudom, hogy az egyik labrador volt, de többre sajnos nem emlékszem :) Mindenesetre elég jól bánunk a kutyákkal.
Meg hát ugye, alap kutyasuli... stb. Persze ettől még nem biztos, hogy rögtön kezesbárány lesz a kutya :)
Nekünk egy újfundlandi kutyusunk van,ezt a fajtát tudom ajánlani:)
Szereti a gyerekeket,nagyon barátságos,és olyan mint egy nagy maci :3 Fésülgetni én csak hetente szoktam,és így is szép.Enni általában csirke far-hátat veszünk kb 2 darabot kap esténként+valamilyen száraz táp.Házőrzésre alkalmas is meg nem is.Ez nevelés kérdése,de a legtöbb inkább a játékot viszi,minthogy harapjon.
Nos, most hogy így előre elküldte, folytatnám :))
Húha, egyre több kutyafajta közül tudunk csemegézni! Ha hazajönnek a gyerekek, el is kezdhetünk tanácskozni, miután gyűjtöttünk róluk egy kis információt :) Köszönjük szépen!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!