Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen kutyafajtát ajánlanátok?

Milyen kutyafajtát ajánlanátok?

Figyelt kérdés

A segítségeteket szeretném kérni. Venni akarunk egy kutyát, csak még nem igazán döntöttük el, hogy milyen fajtája legyen. Ajánlanátok pár fajtát ezekhez a viszonyokhoz?

Elég nagy kertünk van, rengeteg fával, növényekkel (egyik sem mérgező). Napi több, hosszabb sétával is tudnánk szolgálni neki. A kertben lakna, de ha kistermetű mellett döntünk, jöhetne a lakásba is. Egy barátságos fajtára vágyunk, aki szereti a gyerekeket, lehet makacs is, legalább lefoglal minket, amíg megneveljük :) Természetesen a könnyebben tanítható fajtákra is nyitottak vagyunk. A lányom agility-zni is akar vele, hogyha lehetséges.

Én gondolkoztam már a labradorban, aussie-ban, border collie-ban és ilyenekben.

Ti miket ajánlotok?

Köszi!

2014. márc. 7. 11:47
1 2 3 4
 1/33 A kérdező kommentje:
És igen, menhelyen is gondolkoztunk, de most konkrét fajtákat kérnénk!
2014. márc. 7. 11:48
 2/33 anonim ***** válasza:
42%

Vagy Jack russel vagy labrador

Aussiet annyira nem ajánlom bordert meg semmi képpen :)

2014. márc. 7. 11:49
 3/33 A kérdező kommentje:
Köszi :D A juck russel is egy esélyes kutyának tűnik, ahogy nézem :)
2014. márc. 7. 11:54
 4/33 Firestorm ***** válasza:
37%
Ha agility akkor border és aussie is mehet.
2014. márc. 7. 11:59
 5/33 anonim ***** válasza:
82%

Hát ha első kutya, akkor ne kezdjük hirtelen a makacsokkal meg a mozgósokkal:) Se aussie, se border, mert esélyes, hogy nem lesz könnyen nevelhető, utóbbinak meg főleg nem elég a séta.

Labi, goldi jó választás... de jó lenne valami közelebbi, hogy pontosan eddig mik jöttek szóba, mekkora kutyában lehet gondolkodni. Sheltiet is láttam, hogy írod, skót juhász mellett azt is ajánlom.

Uszkárt csak benti kutyaként tartanám pedig jó lenne. Esetleg egy vizsla, ír szetter.

2014. márc. 7. 11:59
 6/33 anonim ***** válasza:
77%

Firestorm volt már ilyen kutyád?

Csipkedős, terelős, aussie, aki idegenekkel szemben sokszor bizalmatlan? Vagy pörgős, munkára termett border?

2014. márc. 7. 12:01
 7/33 A kérdező kommentje:

Nem első kutya lesz, a családunkban már mindenkinek volt legalább egy kutyája. :) (mármint a gyerekeknek. Nekünk már több is volt.)

Hát, keverék kutyust ha ki tudnánk fogni, labrador, golden retriever, border collie, aussie, egyszer a dobermann is feljött, ha jól tudom, tekintve hogy hűséges, és okos is :) Mármint, a barátnőm tapasztalata szerint, akinek ilyen kutyája van.

Köszönöm az eddigi válaszokat :)

2014. márc. 7. 12:06
 8/33 Firestorm ***** válasza:
47%

Nekem nem volt,csodás kutyák,de nekem nem kellene.

Viszont azt írják hosszabb séta naponta többször,agilityzés.

Barátságtalan borderrel nem találkoztam még ebből gondolom,hogy barátságosak,ha megfelelően vannak nevelve.

Anyunak sem ajánlották annak idején első kutyának a rotit,mégis kitűnő nevelést kapott a kutya és tökéletes állat volt.

2014. márc. 7. 12:06
 9/33 Firestorm ***** válasza:
De már ne haragudj meg a vizsla szerinted kertbe való lenne?Nagyobb testű kutya kerti lenne a kisebb testű benti.
2014. márc. 7. 12:07
 10/33 anonim ***** válasza:

Hát ha a kert épsége fontos szempont, akkor ne Jack Russellt... :) Nevelhető és okos kutyák, viszont a kaparás a mindenük. Amikor vakondra vadásznak, katasztrófa sújtotta területté változtatják az udvart, csupa jószándékból. Amúgy remek kis kutyák, imádom őket.

Magyar vizsla, retrieverek, szetterek, pumi, mudi, skót juhászkutya, közép uszkár, esetleg német juhászkutya - ezek szerintem mind megfelelnének a kívánalmaknak. A magyar pásztorkutyák meg az uszkárok agilityre különösen jók. A felsoroltak közül a vizsla és az uszkár kimondottan benti kutyák.

Esetleg boxer, csupa jóindulat kutya, de boxert csak akkor, ha a gyerekek már nagyobbak, mert nagy jóindulatában ledózerolhatja őket.

2014. márc. 7. 12:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!