Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A Ti kutyátok hogyan, miről...

A Ti kutyátok hogyan, miről kapta a nevét?

Figyelt kérdés
Nem muszáj konkrét nevet írni,annyi is elég, hogy mi ihlette :)
2014. márc. 6. 12:17
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
85%

A mostani kutyámnak menhelyi nevét hagytuk meg,így Pompom,de becenév kell neki így Csigusz lett,nem azért mert lassú,hanem egyszer Tüskevárasat játszottunk vele, a Csikasz név ráragadt, aztán valahogy Csigusz lett. A másik beceneve a Pompomból lett Pompa, Ponyó.

A volt kutyám pedig külön

egesen büdi volt,így lett Kamilla

2014. márc. 6. 13:19
 12/23 anonim ***** válasza:
88%
Az én kutyusom Sunny, törpe uszkár. Onnan kapta a nevét, hogy ő egy igazi kis vidám kutyus, aki elhozza a napsütést az életünkbe. Magyarul a neve jelentése napos, napocska.
2014. márc. 6. 13:49
 13/23 anonim ***** válasza:
88%

Az első kutyánk Dér volt, a tenyésztő adta neki ezt a nevet, és miután egy hétig agyaltunk valami új neven, végül megtartottuk. Illett hozzá, óriási, fehér maci.

A mostani kutyám Mokka, mert olyan mint egy jó habos kávé(barna, bézs és fehér is van benne), a Capuccino meg túl hosszú volt:)

2014. márc. 6. 14:18
 14/23 Betti aszmb. válasza:
88%

Az én nagyobbik kutyám Pötyi azért kapta a nevét mert dalmata keverék és amikor megkaptam az jutott eszembe, hogy: "De pöttyös..."

:D

A másik Lucky és a szerencsénk, hogy velünk van és így lett Szerencsés csak angolul...

:D

2014. márc. 6. 14:53
 15/23 Akiteki ***** válasza:
90%
Volt egy kutyám, akit megláttam és pont olyan volt, mint egy gumimaci. Így lett Haribo. De a többinek is története van, csak hosszabb. :)
2014. márc. 6. 15:03
 16/23 anonim ***** válasza:
100%
Az enyém a párom kedvenc konyakjáról, a Hennessy-ről kapta a nevét. Ültünk a konyhában, lábuknál az új kutyával és gondolkoztunk, mi legyen a neve. Mivel angolul beszélünk egymással, mondtuk, hogy valami very special név kellene neki, ekkor láttam meg a Hennessy VS (very special) üveget a pulton. A kutya színe hasonló a konyakéhoz, így hát ez lett a neve.
2014. márc. 6. 15:37
 17/23 anonim ***** válasza:

A keverék kutyámnál egyszer csak bevillant egy név. Még gondolkodni akartam kicsit, hogy hogy nevezzem, de aztán máshogy már nem is tudtam hívni, csak azon a néven, ami bevillant :)

A rottweileremet meg a tk-i nevén hívjuk, mert az tetszett.

2014. márc. 6. 17:45
 18/23 sippara ***** válasza:
Az első egy szerepjáték vérmágusáról kapta a nevét, mert jellemében hasonlít rá (bár ezt akkor még nem tudtam), a második pedig egy Harry Potter karakterről, szintén a személyisége miatt :)
2014. márc. 6. 18:47
 19/23 anonim ***** válasza:

az egyik kutyusunk egy belga juhász, francia nevet kapott, azt, hogy Chérie, mint drágám, kedvesem:) Apu találta neki:)

az én kutyusom pedig róla kapta a nevét: http://www.youtube.com/watch?v=8w5DGJPKe3o

mert mielőtt elhoztam, egy képen pont így nézett rám a koszos, betonólból...bár utána élőben látva, már nem láttam ilyen erőteljesnek a szemszerkezetét, de mivel a mai napig a szemével manipulál engem és a fogatlan mosolyával, ezért maradt:D Ő egy bulldog:)

2014. márc. 6. 20:14
 20/23 anonim ***** válasza:

Első kutyámat azzal a feltétellel fogadtam be, hogy barátom ad neki nevet. Ő a Rózsakő nevet akarta, ahol előző névben nyaraltunk, és egy bugyuta nótán is költöttünk róla (nem teljesen józanon:D), mondtam, hogy az túl hosszú, így lett Rózsi fiú létére. De inkább Rónak Rókának szoktam hívni.

Első ideiglenesem kicsi volt, ezért roppant kreatív módon Mini lett.

Husky keverékem felemás szemű (mint később kiderült, a személyisége is abszolút olyan), ezért lett Jackyl a Jekyll és Hyde regényből.

Második ideiglenesem barna volt, mint egy dió, ezért majdnem Dió lett, de mivel lány, így hát Dia lett.

3. ideiglenesem (aki most sipparánál Luna) nálam Tami volt, mert az előző gazdánál Tara volt, de az nem tetszett, viszont valami hasonlót akartam, így Mozart Varázsfuvolájából a Tamina név rövidítését kapta.

4. ideiglenesem (R.I.P.:(() pedig Vudu volt, simán csak megtetszett a szó, egy fabrikett márkáján láttam amúgy, és illett a szép kék misztikus szemeihez:D

Következő saját kutyám, ha lesz egyszer Asys (ejstd: azíz) lesz, egy olasz művészfilmben ez volt egy pali neve, és egy gyárban, ahol dolgoztam, egy gép márkája. Viccesnek találom az egybeesést és tetszik a szó hangzása.

2014. márc. 6. 21:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!