Milyen kutyafajtát tartsak?
Német juhászkutya és a Dobermann ugrott be elsőnek.
Szerintem ezek megfelelnének.
Hát úgy, hogy a kedves Kérdező gyakorin kérdezi mi lenne neki való, ne akarj rátukmálni se egy dobit, se egy nj-t! Nekem mindkettő van itthon és hidd el, egyik sem első kutyának való. Főleg nem egy dobermann, ráadásul egy németjuhásszal is igencsak meggyűlhet a baja bizonyos életszakaszaiban.
Első kutyának általában ha nincs elképzelés, menhelyit szoktunk ajánlani, nem véletlen! Egyrészt életet ment, másrészt ott ilyen paraméterekkel elé tesznek 4-5 kutyát, nem kötelezi el magát egy ismeretlen (sokszor rosszul választott) fajtának. Másrészt egy előkészített kutyát kap, akivel tud megfelelő tapasztalatot szerezni kutyázás terén és nem eszi meg az életét egy kölyök.
Harmadrészt pedig nem csúszik bele egy szaporítóba sem!
Azt én sem mondtam, hogy csak mix van, az volt a lényeg, hogy dobit és nj-t ne!
Aki nem első kutyás, az meg utána néz az ilyeneknek, vagy tök elkötelezett egy fajta vagy a keverékek mellett. Gyakorlott kutyások, akik mondjuk fel lennének készülve egy dobira vagy egy keményebb nj-re, nem kérdezik meg vadidegenektől, hogy mit tartsanak, mert ha nem tudják, de szeretnék, bemennek egy menhelyre.
Beagle egy nehéz kutya, én csak tapasztalt gazdiknak javasolnám.
Magyar vizslát ajánlanám. Van fajtamentésük is: [link]
A Mudi Fajtamentő Egyesületnél is lehetnek neked való kutyák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!