Kisméretű kutyafajtát keresek gyerekek mellé, melyiket ajánljátok ami nem agresszív és nagyon játékos?
10 és 3 éves fiaim vannak,akik imádják az állatokat.Kertes házban élünk.Szeretnénk "kisméretű" kutyát családtagnak,játszó pajtásnak.
Amit biztosítani tudok neki:
- napi 2-3X 1 vagy 2 óra mozgás,szellemi tréning
- benti kutya lenne
Amit elvárok:
- nem agresszív természet( a gyerekek miatt)
- ne legyen ugatós (tudom,hogy minden kutya ugat de én arra gondolok,hogy ne éjjel-nappal ugasson)
- ne legyen beteges fajta (azt is tudom,hogy megbízható tenyésztőtől vegyem,ha fajtatisztát szeretnék,de bizony nálam anno becsúszott,egy diszplázia a NJ kutyámnál,holott neves tenyészetből vásároltam).
Havanese-t ajánlom :)
Nekünk is van egy és ritkán találkozik gyerekekkel,mert nálunk a családban nincsen kisgyerek.De az utcán már kölyök kora óta oda vittük gyerekekhez.Mai napig nagyon nyugodtan viselkedik a gyerekek közelében.Hirtelen mozdulatoktól sem kap oda a gyerekeknek.
Ha gyerekekkel nő fel az meg még jobb.Viszont a gyerekeknek el kell magyarázni,hogy hirtelen és erősen nem nyúlunk a kutyához.
Kistestűek azért még is csak érzékenyebbek.
Köszönöm az eddigi válaszokat,mindenkinek ment a zöld kéz.
Mérete kb. max.40 cm legyen,abban még a spániel is benne van,ha jól emlékszem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!