Mennyire körülményes egy kutya lakásban tartva?
Azoktól szeretnék válaszokat kapni, akik otthon, lakásban tartanak kutyát.
Szeretnénk a bérelt lakásba kutyát hozni. Párom nagyon szeretné, neki volt is gyermekkorától fogva kutyája, amikor lakásban laktak, akkor is. Ráadásul nem kis termetű. Nekem családi háznál volt, de lakásban soha.
Sokféle véleményt látok/hallok. Mi egy mopszban gondolkodunk, a szakirodalom, és az ismerősök tapasztalatából kiindulva talán a legkevésbé körülményes kutyafajta, ha lakásban akarjuk tartani. És persze nem mellesleg aranyos, és szeretni való is. :)
Azoknak higgyek első sorban, akik "koszos, bűzös, idegesítő" dolognak írják le, vagy azoknak, akik szerint semmiség?! Gondolok itt a szagokra, a lakás tisztán tartására, stb. stb...

Szőr és homok az lesz :) Sűrű sepregetés, felmosás és porszívózás.
Bepisilés-kakilás a szobatisztaságra szoktatás idején természetes, utána ha normális nevelést kap a kutya, nem fog "jelölni"
Rágcsálás-rombolás is valószínű kölyköknél

Azt azért tudd, hogy a mopszok eléggé vedlenek, én mondjuk azt nagyon nehezen viselném.
Yorkshire terrierem van, és egyáltalán nem körülményes a lakásban való együttélés. Ápolva van, rendes tápot kap, napi 4 séta biztosítva. Semmi gond vele, nem áldozat a vele való foglalkozás, hiszen szeretem. Ennyi :)
Nekem egy ivartalan Westie kanom van a lakásban. Hamar megtanulta a "játékszabályokat" (szobatisztaság, mit szabad és mit nem szabad megrágnia, nem pisilhet a falra stb.) és utána kellemes együttélés kezdődött. A kosz viszonylag könnyen elkerülhető, amikor kintről bejön mindig egy nedves törlőkendővel(vigyázz, a bolti nem mindig jó a kutyáknak!) megtörlöm a mancsait, így tisztán lép be. A szőr más tészta. Én kétnaponta átfésülöm, két havonta viszem kutyakozmetikushoz nyírásra, és még így is viszonylag gyakran takarítok, mert nem akarok a kajámmal kutyaszőrt enni.(Amúgy nem olyan vészes a takarítás mennyisége. :D)
Ezenkívül minden nap 3-4x viszem sétálni az egyik barátnőmmel(neki is van kutyája).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!