Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Van olyan technika, ha egy...

Van olyan technika, ha egy kutya megakar támadni, mert idegileg rossz, és támadni akar, akkor ne tegye?

Figyelt kérdés

Kérdeztem több kutyás ismerősöm, felvázoltam nekik a helyzetet, azt mondták, hogy "hm, ha ilyen van, hogy egyből támadni akar a kutya, és látod, hogy nem fog megállni, hanem fut feléd hogy támadjon rád, akkor te ordíthatsz, csapkodhatsz, doboghatsz a lábaddal, az akkor segít, ha a kutyák bekörnyékeznek. De ha teljes erővel megy feléd, vicsorogva, hogy szét tépjen, akkor azt javaslom, nem ment meg semmi, csak a gépfegyver...

Mondjuk sétálok egy utcán és kirohan egy kutya a kapu mögül, és egyenesen felém rohan, és látni, hogy ez bizony már a száját nyitja, hogy belém harapjon egy nagyot!

Van ilyenkor technika, ha látom, hogy egy kutya vicsorogva egyenesen megállás nélkül felém rohan teljes erővel, hogy helyben hagyjon?

Hogy tudok valamit tenni, hogy megfékezze magát? Vagy ilyenkor a legképzettebb ember is készülhet arra, hogy itt bizony nem lesz nyugtatás, a kutya harapni fog?

2014. febr. 26. 07:40
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Nálam ezért van mindig egy ilyen : [link] . Én imádom a kutyákat ,nekem is van ... de jobb félni mint megijedni .;)
2014. febr. 26. 07:56
 2/5 anonim ***** válasza:
89%

Azért szerintem az ilyesmi nagyon ritka. Már miért akarna komolyan megtámadni egy kutya, ami nem is ismer és okot sem igazán adtál rá? Ha mondjuk kóbor az általában nem támad, legtöbbször még a vicsorgásig sem fajul el a dolog. Ha területféltésről van szó, akkor is inkább jeleznek. Esetleg az olyan kutyák támadnak egyből, amint meglátják a célpontot, amik erre vannak kiképezve. De azok meg inkább hatósági kutyák, kevés olyan ember van aki hobbiból ilyesmire vállalkozna, vagy akinek ezt sikerülne is megtanítani a kutyájának.

Egyébként szerintem ha konkrétan ölni, harapni, széttépni akar a kutya és nincs jelzés hanem csak rád ront, akkor technika vagy ilyesmi már kevés eséllyel segít. Ki lehet próbálni, hogy ráordítasz vagy ilyesmi, mert lehet akkora hatalmas szerencséd, hogy bár agresszív (vagy mondjuk beteg és azért is támadt rád) pont az a gyenge pontja és akkor meghátrál. De nem lehet tudni, hogy melyik kutyánál mi válik be és szerintem nem sok időd maradna reagálni és a legtöbb ilyen trükk nem is válna be ha a kutya valóban ott helyben szét akarna tépni.

Olyankor már csak az marad, hogy a lágy részeit ütöd, vagy megpróbálod elkapni úgy a száját, hogy le tudd fogni, hogy ne tudjon harapni és kiabálsz segítségért, vagy a szemét célozod meg, vagy rúgod, ahol éred. Ha tudsz felkapsz egy nagyobb követ és azzal vagy hasonló. Tudom ez nem valami finom dolog, de ha az ember élete a tét és rátámad egy idegen kutya a semmiből, akkor szerintem az a normális ha az ember védi magát és nem azon sír, hogy szegény állat. Persze én is sajnálnám, de ha muszáj lenne azért inkább a saját életemet választanám, csak nem hagynám, hogy szétszaggasson.

De a javaslat általában az, hogy maradj mozdulatlan a földön, gömbölyödj össze, húzd fel a térdeid, a kezeid pedig húzd a mellkasod, fejed elé egymáshoz szorítva, hogy a kutya minél kevesebb kilógó testrészt tudjon elkapni, illetve védd a fejed és a fontosabb szerveid is. Plusz ha nem mozogsz, akkor talán előbb otthagy és nem bánt annyira.

De szerintem helyzetfüggő, mert ha mondjuk ilyen helyzetbe kerülnék és megfogadnám ezt a több szakember által is javasolt tanácsot, de mégis folyamatosan harapna a kutya és úgy gondolnám, hogy nem fog leállni és csak egyre több sérülést szerzek be, akkor lehet mégis megpróbálnék védekezni, támadni.

De szerencsére a legtöbb kutyatámadásnak komoly oka van, nagyon ritka az, hogy csak úgy rárontson valakire egy kutya. Olyan nálunk is van, amiről azt hinné az ember, hogy rögtön széttépné, aztán előfordult, hogy nyitva maradt a kapu, meghűlt bennünk a vér is, de mégsem támadt csak ugatott és még kevésbé veszélyesnek tűnt, mint általában. Mert amúgy mindig a a kerítésnek ugrott és ugatott, vicsorgott, tombolt, de akkor egyszerűen csak ugatott vészjóslóan és csak ritkán lépett pár lépést, vagy kapart, jelezte, hogy nem lát minket szívesen a környéken. És általában ez van, a legtöbb kutya előbb csak jelez, de nem támad. Hirtelen tényleg nem tudok más esetet elképzelni arra, hogy egy idegent megtámadjon egy kutya csak mert meglátta. Csak ha beteg és elborult az agya, mondhatni nem beszámítható, vagy ha valami "állat" betanította ilyesmire (de ilyenről sem sokat hallani szerencsére).

2014. febr. 26. 08:17
 3/5 anonim ***** válasza:
Azt hozzátenném, hogy legtöbbször az ideggyenge kutyák sem mennek csak úgy neki az embernek, nem akarják valóban megölni. Azok is jeleznek előbb, csak előfordul, hogy hamarabb elszakad náluk a cérna, de akkor sem támadnak meg csak azért mert te elsétálsz az utcán.
2014. febr. 26. 08:20
 4/5 anonim ***** válasza:
Ja és azt nem árt nagyon megtanulni, hogy mikor hogyan fest egy kutya. Mert olyan viszont van ami játékos és elkezd rohanni az ember felé és felugrik rá és nagyra nyitja a száját, de csak meg akarja nyalni vagy játszik, akár idegenekkel is. Azért ha pár másodperc alatt történik a dolog még tapasztalattal sem annyira egyszerű felmérni, hogy most éppen barátságos az az azelőtt sosem látott kutya vagy mit akar. Az meg egyértelműen nem szerencsés, ha ő csak játékból ugrik, az ember meg elkezdi ütni....
2014. febr. 26. 08:22
 5/5 anonim ***** válasza:
52%

Csak "gépfegyver"...

Ez nagy ostobaság. Ha pofán fújsz egy kutyát gázspray-vel, akkor az nagy eséllyel megállítja. Ugyanígy ha pofán lövöd gázpisztollyal. Ezért legyen nálad mindig valamelyik.

2014. febr. 26. 11:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!