Hogy segíthetnék a lelki állapotán? :/
szeresd és simogasd, foglalkozz vele sokat :)
a mi kutyánk is nagyon félt amikor hozzánk került még annó, és nagyon vágyott a szeretetre és a figyelemre, de aztán megbarátkozott a környezetével :)
nekem ugyanígy egy hét éves francia bulldogom van, nyáron hoztam el, hasonló körülmények...a bizalom kell, hogy kiépüljön és idő kell...amit tudok mondani: legyél vele sokat, Te etesd, Te sétálj vele (a séta marha fontos, mi minden nap mentünk és megyünk hosszan, pedig ő kinti kutya maradt, saját döntéséből-ha akar bejöhet), mindig de mindig legyél ott neki...
orvoshoz érdemes elmenni vele egyébként....ha lány, és mopsz nagy valószínűséggel arra használták, hogy szüljön....és ugye a mopszok nagy része műtéti úton szül. Tehát valószínűleg a hasfala és belül a méhe tropára ment, mint nálunk...mi ivartalaníttattunk, ami mint kiderült megmentette őt, mert össze volt nőve a méhe a többi szervével a sok vemhességtől:S plusz ezzel védtük a méhgyulladástól és az álvemhességtől.
ezen kívül az immunrendszerük nagyon gyenge a sok lükeségtől amit összeettek, hogy kint volt stb. Immunovet kúrát ajánlanék.
Nálunk sajnos a férfiaktól való félelem még nem múlt el...de az alapvető rettegés az emberektől, ugató kutyáktól, a magasságtól, az állandó behódoló-megadó magatartás, a passzivitás megszűnt már....türelem:)
Nálunk sajnos ha beengedem a lakásba, kapar, teper kifelé, szinte sír...az év végéig ezt meg kell oldanom, mert jön velünk albérletbe majd:) de menni fog...alapvetően sokkal nyugodtabb mint volt...de ahhoz, hogy elhigyje, hogy bármi van, neki én itt vagyok, hogy innen már nem megy sehová, hogy szeretem...tehát maga a bizalom kiépülése hosszas, minimum 3-4 hónap, aztán kezd el mélyülni...de nagyon látványos, szinte hétről hétre érződik a változás. Szuper dolog:)
ja es ne legyen kint a fogad, mikor jot csinal
(pl mosolyogsz ra) mert azt hiszi vicsorogsz es ezt tamadasnak veszi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!