A kankutyánál milyen egészségügyi kockázata lehet annak, ha nem ivartalanítják? Milyen betegségek előzhetők meg az ivartalanítással kankutya esetében?
Egyrészt az hogy nem bolondul meg a tüzelő szukák illatától. Gondolj bele hogy milyen érzés lehet egy férfinak, akiben vadul tombolnak a hormonok, már majd megőrül úgy kívánja a szexet, a nők is ott kelletik magukat az orra előtt, de még magához sem tudna nyúlni hogy könnyítsen magán és így kéne leélnie az életét, hogy mindig ez van a tüzelési időszakban. Na a kan kutyák pontosan ezt élik meg ilyenkor.
Milyen előnyökkel jár a kan kutyák ivartalanítása?
- Az ivartalanítással nagyban csökkenthető az idős kan kutyákban viszonylag gyakran kialakuló prosztata daganatok és prosztata megnagyobbodás kialakulásának esélye.
- Csökken a nemi hormon termeléssel összefüggő kórképek, például a végbéldaganatok kialakulásának valószínűsége.
- A heredaganat kialakulása megelőzhető.
- Megszűnik a szukák tüzelésével összefüggő kóborlás és az ebből adódó veszélyhelyzetek, kellemetlenségek.
- Csökken a kanokkal szembeni agresszió, illetve az ivartalanított kan kutyát rendszerint más kanok sem támadják meg, mivel nem érzik az ivari szagot, így nem tekintik riválisnak.
Értem, köszönöm a válaszokat.
Tudom, hogy az ivartalanítás lenne a helyes, de félek, hogy akkor elveszti a kan kutya jellegét.
Nem veszíti el:-)
Nekem 2 ivartalan kanom van, mindkettő meglehtősen domináns volt és az is maradt. Ugyanúgy viselkednek, jelölnek, annyi változott hogy nem kegülnek meg a tüzelő nöstényktől. Meg persze a fent említett betegségek esélye jelentősen redukálódott.
Hízni nem a hormonok hiányától fog, hanem a több kajától.
Az tény, hogy sok kankutya lefogy, mert enni sem hajlandó, amikor tüzel egy szuka a közelében. De ha nem etetik túl, az ivartalan sem fog meghízni.
Adódhat prosztata gyulladás, vér csepegés a kukiból.
Az én kan kutyáim közül csak egy kan lett ivartalanítva pont a fent leírt okok végett. De ha kellően le van dolgoztatva a kutya akkor a szukákra sem fog folyton ráizgulni. Amikor az enyém érzett tüzelő szuka szagot, azt kielemezte magának. Elrévedt a tekintete a semmibe, vacogtatta a száját és jött tovább velem. Eszébe sem jutott elmenni a szag nyomán és otthagyni engem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!