Ivartalanítással tényleg elhízik a kutya?
Októberben született szuka kutyámat márciusban ivartalaníttatni szeretném.
Utánaolvastam és azt írják, hogy engedelmesebb lesz tőle a kutya. Nem lehet álvemhes, sok betegségtől kímélem meg.
Egy lakótárs pedig teljesen rámförmedt, hogy milyen kutyagazda vagyok én, aki nem tudja, hogy úgy el fog hízni majd a kutyája ivartalanítás után, hogy majd csak gurulni fog tudni legfeljebb.
MIVAN??
Ezt nem tudom elhinni neki, de szeretném, ha megnyugtatnátok, hogy tényleg nincs így.
Egy yorkiról van szó.
Szia!
Mi anno a nőstény cicánkat ivartalanítottuk, aki ma 6 kg, szóval elég dagi, először mi is rögtön az ivartalanítást hibáztattuk (ez volt kb 7-8 éve). Aztán egy kicsit utánanéztünk a dolgoknak és kezdtünk rájönni, hogy nem is az ivartalanítás az oka, hanem az hogy a kajája 0-24 kint volt hagyva előtte, ratyi minőségű volt (akkor még whiskast kapott meg ilyen szemeteket) és nagyon nagyon keveset mozgott - mondanom sem kell hogy ilyen körülmények mellett ivaros állat is elhízna.
De egyébként is már azért elég régi "mende monda" ez az ivartalanítástól való elhízás, pedig már itt vagyunk a 21. században.
Szóval ha a kutyus jó minőségű kaját kap, a kimért mennyiséget naponta és mozog eleget akkor nem fog elhízni egyáltalán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!