Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Amstaff kutyát szeretnénk...

Amstaff kutyát szeretnénk vásárolni. Mennyire fontos az egészségügyi szűrés ha csak hobbi célra veszek?

Figyelt kérdés
Azt hallottam aki nem ad hozzá egészségügyi szűrést az már szaporító és ha nincs adásvételi szerződés.Én jó helyről szeretnénk venni de ha csak tk-t ad az baj?
2013. jún. 30. 11:00
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Nem a kicsinek kell a szűrés, hanem a szülőknek. Azokat az eredményeket is oda szokták adni lefénymásolva. A törzskönyv és a szerződés alapfeltétel, de önmagában kevés. Ha a szülőknek nincsenek szűrései, akkor felejtős, hacsak nem vagy profi és nem ismered jól az egész vérvonalat.
2013. jún. 30. 11:07
 2/15 A kérdező kommentje:
Köszi.És ha nincs szűrés az mit jelent?Milyen baj lehet belőle?vagy egy kennelnél minden kutyának kell lennie szűrésnek csak így mehetek kiállításra?
2013. jún. 30. 11:12
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
A szűrések hiányában zsákbamacska a kicsi öröklött hajlama néhány komoly betegségre. Amúgy se lehet biztosra venni, hogy egészséges, de mégiscsak jelent valamit, ha a szülők azok. Az is sokat jelent, ha a szülők gazdái nem akarják megcsináltatni a szűréseket. Minimum gyanús. Egy felelős tenyésztő már csak azért is megcsináltatja, hogy ő maga biztos legyen a dolgában. Vagy az is lehet, hogy megcsináltatta, de nem lett jó az eredmény ezért inkább azt mondja, hogy nincs szűrés. Kiállításra ettől még mehet.
2013. jún. 30. 11:47
 4/15 A kérdező kommentje:
Ok köszi.Hobbi célra szeretnék venni de úgy tudom arra sokszor törött farkúakat adják de olyat nem szeretnék hanem ne legyen vele semmi gond.Akkor kiállítási célra kell vennem?
2013. jún. 30. 11:59
 5/15 sippara ***** válasza:
100%
Nem, csak hobbi célra egy normális tenyésztőtől. 80 ezer forint feletti árban gondolkodj, a Rockstone kennelben például vannak most kölykök (bár nem tudom, van-e még köztük olyan, aki eladó lenne).
2013. jún. 30. 12:15
 6/15 anonim ***** válasza:
100%

Nem a cél a lényeg, hanem h olyan helyről vedd, ahol tudják is mit csinálnak. (az meg h törött farkút adnak hobbi célra ez nettó hülyeség) És nem csak a szülőknek kellenek eü. szűrések, hanem a felmenőknek is - lehessen visszakövetni. A staffit nem tudom milyen fajta betegségei lehetnek de a dp szinte tuti, amire jó ha szűrve vannak, szembetegségek...ennek nézz utána. Ásd bele magad jobban a fajtába, a vonalakba, egyedekbe és ne vegyél valami staffinak látszót kutyát csak, mert sokszor igaz a mondás: "olcsó húsnak híg a leve"

Ezt a kérdést meg jó ha átolvasod az elejétől a végéig h legyen némi rálátásod h honnan érdemes venni kutyát és kit kéne elkerülni és miért:

http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__kutyak__4466709-miert..

2013. jún. 30. 12:20
 7/15 A kérdező kommentje:
Köszi az egyik tenyésztő mondta,hogy nála lenne egy kutya hobbi célra de eltört a farka így 120 ezerért adja amúgy a kiállítási kutyákat meg 180 ezer
2013. jún. 30. 12:48
 8/15 anonim ***** válasza:
eltört a farka???
2013. jún. 30. 12:55
 9/15 A kérdező kommentje:
Igen ezt mondta a férfi állítólag kiskorában
2013. jún. 30. 12:56
 10/15 anonim ***** válasza:
100%
Megeshet, attól még nincs semmi baja, semmiben nem befolyásolja, de kiállításon nem vinné miatta sokra. Ha jók a felmenők, esetleg van már idősebb kölyök ebből a párosításból, eü garanciát vállal a tenyésztő akkor én elgondolkoznék rajta.
2013. jún. 30. 13:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!