Kutyám lerágta a szőrt a farkáról. Mi lehet a megoldás?
Mindig kicsit rövidebbre. kb. 2 hónapja csinálja, és egyre rövidebb a szőr a farkán, már körberágta a farka végét is, 10 cm-t lerágott a hosszából. Esztétikailag borzalmasan néz ki (hosszú szőrű). Próbálkoztam már csípős paprikával való bekenéssel, de nem használ. Letiltani nem tudom, mert egyszer rajtakaptam, rászóltam és azóta a jelenlétemben nem csinálja, csak mikor nem látjuk. 2 okra gondoltam:
- Élősködők: ez nem lehet, mert rendszeresen kezelve van ellene és a farkát magát nem rágja, tehát nem viszket neki, csak az azon lévő szőrt - rövidre.
- Unatkozik, pótcselekvés: Napi 2 órát fárasztom fizikailag (frizbi, akítv séta, rohangászás, játék), + egy órát agyilag. Ezen kívül nagy kertben van szabadon napközben.
Egyéb ötlet?
Egy ilyen gallért megpróbálhatnál rátenni, és én vetetnék a farokszőrből mintát állatorvossal, megnézni gombára, atkára. Sajnos nagyon sok kutyánál előfordul, kb. olyan mint a farokkergetés, nem tudja lenyugtatni az agyát, igy jön ez a pótcselekvés.
Köszönöm a hasznos válaszokat, megpróbálkozom velük.
Utolsó: nem gondolom állatkínzásnak, az első másfél hónapban csak 1-1cm-t rágott, alig észrevehetően, ritkán, csak akkor csinálja mikor dolgozni megyünk, és arra érünk haza h megint rövidebb a farka. Akkor lenne állatkínzás ha szenvedne a kutya, de erről szó sincs, különben állandóan rágná és már véres lenne.
El fogom vinni orvoshoz, köszönöm a normális tanácsokat még 1x! Az okostojás kioktató hülyeséget írók meg éljék ki magukat máshol.
Hello, bocsi :)
Orvos látta, nincs semmi baja.
Pár hét után egyszerűen abbahagyta. Már nő vissza szerencsére. Nem tudom mitől lehetett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!