Kutyám lerágta a szőrt a farkáról. Mi lehet a megoldás?
Mindig kicsit rövidebbre. kb. 2 hónapja csinálja, és egyre rövidebb a szőr a farkán, már körberágta a farka végét is, 10 cm-t lerágott a hosszából. Esztétikailag borzalmasan néz ki (hosszú szőrű). Próbálkoztam már csípős paprikával való bekenéssel, de nem használ. Letiltani nem tudom, mert egyszer rajtakaptam, rászóltam és azóta a jelenlétemben nem csinálja, csak mikor nem látjuk. 2 okra gondoltam:
- Élősködők: ez nem lehet, mert rendszeresen kezelve van ellene és a farkát magát nem rágja, tehát nem viszket neki, csak az azon lévő szőrt - rövidre.
- Unatkozik, pótcselekvés: Napi 2 órát fárasztom fizikailag (frizbi, akítv séta, rohangászás, játék), + egy órát agyilag. Ezen kívül nagy kertben van szabadon napközben.
Egyéb ötlet?
Mivel a farkához nem nyúlt, csak a szőréhez, ezért nem egészségügyi hanem viselkedés problémának véltem, hiszen nem viszket a farka, akkor azt is rágná! Nem tépkedi, hanem rágja - és csak a szőrt. Nem mindegy.
Arra gondoltam még, hogy kicsi korában nagyon tetszett neki a lobogó farka, és játszottam vele, lehet azért csinálja. Ha ez az oka, akkor az én hibám, de hogy szoktassam le róla?
1-es
Amúgy bocs, de ezt rosszul tudod. Vannak kutyák, akik unalomból tépkedik,rágják magukat, mert nincsenek lefárasztva, eleget foglalkozva velük, és így vezetik le a fölös energiát. Lehet még ásás, ugatás és sokféle pótcselekvés. Mi esetünkben ez nem áll fenn, ugyanis rengeteget foglalkozom a kutyámmal.
Akkor ha szerinted minden rendben van, mégis miért csinálja?
Tuti, hogy van valami betegség a háttérben. Allergia, bűzmirigy probléma, bármi. Vidd el egy kivizsgálásra.
a bűzmirigye nem lehet?
esetleg valami a farkában? mondjuk fáj neki? tudom, hogy hülyén hangzik, de a kutyák hajlamosak néha megtépni azt a részüket ami fáj, pl izületes kutya a lábát/lábán a szőrt, satöbbi.
én megmutatnám egy dokinak, biztos ami biztos
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!