Van valami megoldás arra hogy a kutyám kezd becsavarodni? Egy elkeseredett gazdi.
3 és fél éves pekingi keverékről van szó.
Minden ezzel az új albérlettel kezdődött,tényleg addig semmi gond nem volt vele az ég világon. Kezdte azzal hogy minden reggel egy adag széklet várt az erkélyajtó előtt. Jó mint egy kölyköt vittük amint tudtuk 1-2 óránként ki ez meg is szűnt hál isten,rengeteget kint vagyunk vele,lefárasztjuk mindennap.
Erre jött egy újabb szokás vagyis előzővel egyetembe kb..
Mire hazaérek a macskaalomból kieszi a szart,de nem akárhogy,összekeni vele a padlót,beleragad (fújj..) a fogai közé,szétpotyogtatja az előszobába :(
Macsek már költözés előtt is bőven meg volt,és a kutya még kíváncsiságból se szagolt az alom közelébe..erre tessék!
Mindig kiszedem belőle a kakit,de ha nem vagyok itthon és úgy kakil,vagy úgy elássa,mire hazaérünk tuti hogy szét van csócsálva a macskaalom tartalma.
Leszidás nem használ kényszeresen csinálja. Volt hogy kimentünk az ajtó elé és mikor már közelített alom felé kinyitottuk az ajtót és igen elkaptam a grabancát nagyon megszidtam.
De ugyanúgy mintha kényszeres lenne nála megcsinálja mai napig. Vannak ilyen dolgai,pl a nyalogatás amit nem hagyok neki,basszus úgy kell simogatnom hogy feje tetején mert különben szétnyalja a kezem,sőt bárkiét. Utcán is valaki megsimogatja rögtön nyalogat. Ezek után gondolhatjátok szinte undorodok a szájától hiába a kutyám,de ez már kiskora óta így van mindenért puszilgat,ha fél ha örül ha boldog ha szomorú minden..
Macskatápot is folyton fel kell venni ha elmegyünk itthonról mert megeszi, de persze taurin van benne ami mérgező köztudott,ezen is rajta lett már kapva de azért is megeszi.ÁÁm ha neki vennék tápot 1 hétig éhezne minthogy hozzányúljon (allergiás,külön étrendje van).
Múltkor írtátok a szoba kennelt. Nálunk sajnos nem vezetne eredményre,végig bőgné az egészet és hát új albi én nem akarok viszályt a szomszédokkal kutyasírás miatt. Tudom hogy bőgne,volt hogy bezártam még régi lakásba is fürdőbe mert ment a hasa én meg takaríthattam aztán akkor is bőgött míg ki nem engedtem,vagy mikor dolgoztam őt meg addig külön helységbe zártam akkor is végig nyüszít.
Jól érzem hogy semmi megoldás nincs a kutyámra?
Alapból ideggyenge,orvos is megállapította hogy vele született gondok vannak, de mondom költözésig semmi gond nem volt, nem volt soha hiába kistestű elkényeztetve,sőt igen következetes fejlődés híve voltam mindig is.
Már félek hazajönni esküszöm hogy épp mi vár. Ha nem csinált semmit nagyon érdekes tudja jól örül mint majom a farkának,de ha rosszat csinált már sunnyogva jön elénk.
Kutyaiskola felejtős,3-ba is voltunk köszönöm vagy 8 vezényszót ismer első szóra végrehajtva.
Remélem tudtok valami ötletet adni,megköszönném:)
Jah hát egyszer már próbálkoztunk ilyen házhoz járóval igazából csak a pénzem ment rá,annyi hogy óó okos kutyus ő, óó nincs vele semmi gond. Persze mert a kutyám imádja az embereket,így örült csak az új húsnak akire ráeresztheti a szeretetbombáját :D
Anyagiak is közrejátszanak,beteg a cicám mióta nálunk van kb 200 ezernél járok orvosi költségekbe és még messze járunk a végétől sajnos,minden héten dokinál hagyunk nem kevés pénzt amit úgy kuporgatunk össze.
Tehát első most hogy meggyógyuljon a cicám teljesen, ami létszükség.
Ezért akartam olyan tanácsokat amit meg tudok vele csinálni.
Gondolom akkor ahogy írtad szeparációs szorongást,előző albérlet ami az otthona volt 3 évig az biztonságot adott itt meg gondolom nem érzi magát még biztonságba ha elmegy a gazdi és egyedül marad..
De hogy érhetném el? Többet van vele foglalkozva mint előző lakásba szerintem:)
Tegnap is szép napos időbe annyit futkározott,kutyázott,botozott hogy már a lépcsőházba kidőlt, hazaértem és ugyanúgy várt a szétcsócsált..
nem olvastam el teljesen a kérdést és a válaszokat sem, viszont írtad az elején, hogy "minden az új albérlettel kezdődött"
nem lehet, hogy csak újra le kéne fektetni a szabályokat? elég gyakran hallani olyat, hogy az új helyen felborulnak az eddig rangsorok és mindent újra kell építeni
szerintem érdemes lenne egy szakember segítségét kérni, aki házhoz megy
Persze én nem is várok csodát,csak már végig mentünk ezen és végén már a hajamat ki tudtam volna tépni mindennap :D De akkor könyörgöm volt fél éves mikor költöztünk előző-előző albérletbe ahol éltünk 3 évet és ugye költöztünk most.
Tehát a 3 éves albérletbe mikor beköltöztünk akkor volt fél éves és hát rettentő volt,minden este-reggel mikor épp aludtam bekakilt ugyanarra a helyre, pedig miatta kellett elköltöznünk első albiból mert a főbérlő meggondolta magát a kutyaengedélyezés miatt. Én meg annyira kikészültem már hogy bőgve takarítottam a végén,aztán eltelt fél év és megszűnt 1 éves korától semmi probléma az ég világon. Akkor járt hozzánk a tréner is meg jártunk suliba,de suli szörnyű volt,levetette magát a földre,zilált, annyira pánikolt mindennap amin csak röhögött az oktató hogy otthagytuk. Szó szerint tépte ki magát a kezeim közül,annyira félt annyi kutya között. Még 2 sulit kipróbáltunk de az hogy fel alá járkálunk csak egész nap ez nem tudom mi értelme,mert csak rosszabb lett a helyzet. Már meglátta a hordozót itthon már elkapta a pánikroham és addig én se tudtam hogy kutya is tud pánikolni..
Visszatérve nem bírja a környezetváltozást,és ha a nyakamat törtem volna akkor is lezajlott volna az a fél év ott szerintem,senki nem tudott segíteni akkori költözésnél sem.
Itt is várjak akkor majd megszokja?
Tudom elég különleges egy kutya..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!